Ttela

Populär turistbyrå föreslås fortsätta i Sunnanå

- Sven-gunnar Svensson sven-gunnar.svensson@ttela.se

Den tvååriga satsningen på en turistbyrå i Sunnanå hamn har fallit väl ut och förslaget är en fortsättni­ng även säsongen 2020. Samtidigt har en upphandlin­gsprocess inletts när det gäller driften av restaurang­erna i hamnområde­t.

Melleruds kommun ville utveckla området i och kring Sunnanå hamn inför 2018 och det togs beslut om att inrätta en turistbyrå i en del av stenmagasi­net. Verksamhet­en fortsatte även den gångna säsongen.

– Det har varit positiva omdömen överlag så det känns värt att fortsätta även nästa säsong, säger turismutve­cklare Eva Nilsson-olsson.

Turistbyrå­n har förutom sedvanliga arbetsuppg­ifter tagit ut avgifter för gästhamn och ställplats­er. Besökare och medborgare har uppskattat den personliga servicen och det konstatera­s i utvärderin­gen att turistbyrå­ns informatio­n om besöksmål, evenemang och andra upplevelse­r bidrar till längre vistelser och lust att återvända till kommunen.

Under 2019 har det funnits ett litet sortiment av dagligvaro­r som Eva Nilsson-olsson uppger har varit efterfråga­t.

– Vi har även bakat bröd och sålt, vilket har varit populärt. Färskt bröd till frukost är en service vi hoppas ska finnas till våra besökare även under nästa år.

” ”Det har varit positiva omdömen överlag”

eva nilsson-olsson turismutve­cklare

Förslaget till kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott på tisdag är att kommunen ska ge turistinfo­rmation i Sunnanå även 2020 och att 220 000 kronor tillförs satsningen.

Det har även inletts en upphandlin­gsprocess inför säsongen 2020 när det gäller driften av restaurang­en i stenmagasi­net, samt driften av restaurang­en i den närliggand­e fastighet där Sunnanå hamnkrog funnits.

Efter tolv år sade Sunnanå hamnkrog upp avtalet med Melleruds kommun och i nuläget är det därför oklart vem som tar över restaurang­verksamhet­en i fastighete­n nästa säsong.

Under 2019 har även Nuntorps Gårds Bistro AB drivit en restaurang­rörelse i stenmagasi­net och den verksamhet­en ska också upphandlas.

 ?? Bild: Sven-gunnar Svensson ?? melleruds kommun föreslås driva en turistbyrå i stenmagasi­net även nästa år.
Bild: Sven-gunnar Svensson melleruds kommun föreslås driva en turistbyrå i stenmagasi­net även nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden