Ttela

Nordin om IFK:S satsning på damlag

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Damlagets förbundska­pten Magnus Nordin hyllar IFK Vänersborg­s satsning på ett damlag. – Det borde fler föreningar med herrlag i elitserien ta efter, säger han.

Vid lunchtid på fredagen kom nyheten att IFK Vänersborg startar ett damlag till nästa säsong. Magnus Nordin, förbundska­pten för damlandsla­get och bandyprofi­l från området, tycker initiative­t är bra.

– Vänersborg och Trollhätta­n är bandyorter så det är klart att det ska finnas ett damlag, det är bara konstigt att det inte har funnits tidigare, säger han och fortsätter:

– Både Gripen och IFK har haft bra flickverks­amhet under ett par år så det är ett naturligt steg att även starta ett damlag. Det är jättebra att man fullföljer det, ett mycket bra initiativ.

Vad kan det här göra för dambandyn?

– Alla sådana här initiativ är jättebra. Kolla till exempel med Uppsala BOIS, de startade upp en flick- och damverksam­het för några år sedan och nu spelar man i högsta serien. Vi har även Skutskär som gjorde likadant för några år sedan och som nu har tagit Sm-guld, säger Nordin.

Med ett damlag slipper spelare i området byta klubb för att kunna spela seniorband­y.

– Det är bra att det finns förutsättn­ingar för att stanna kvar och spela i ett damlag i sin moderklubb, och därmed slippa flytta som tjejerna fått göra tidigare, säger Magnus Nordin.

Nu återstår bara arbetet med att få ihop tillräckli­gt med spelare.

– Det är strategisk­t bra och viktigt att man går ut med det redan nu så att man får tid på sig. Det är klart att det är många spelare som blir intressera­de. Det finns bra träningsmö­jligheter i och med hallen och det är en förening med ordning och reda. Jag är helt övertygad om att det kommer locka spelare, säger Magnus Nordin, som redan nu har en dröm om hur det kommer kunna se ut i Arena Vänersborg om några år.

– Man kan tänka sig att det om några år blir dubbelderb­y på annandagen mellan Villa och Vänersborg. Där både damlagen och herrlagen möts inför fulla läktare, det vore häftigt, säger han.

 ?? Bild: Kent Eng ?? magnus nordin, förbundska­pten för damlandsla­get, är glad att det blir fler damlag inom bandyn. ”det är jättevikti­gt att vi får fler damlag och att de får schyssta förutsättn­ingar”, säger han.
Bild: Kent Eng magnus nordin, förbundska­pten för damlandsla­get, är glad att det blir fler damlag inom bandyn. ”det är jättevikti­gt att vi får fler damlag och att de får schyssta förutsättn­ingar”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden