Ttela

Skôfta måste börja vinna för att hänga på i toppen

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Skoftebyn har börjat säsongen med två raka förluster. Nu behöver laget börja vinna om de ska ha något med toppen i SFL att göra. – Vi får vara glada att det är slutspel i år, säger lagkapten Krister Andersson.

Det har varit en tuff inledning på svenska futsalliga­n för Skoftebyns IF. Först förlust mot nykomlinge­n AFC Eskilstuna (1-3), sedan mot förmodade topplaget IFK Göteborg (3-6).

– Vi får vara glada att det är slutspel i år och inte bara poängen som avgör. Så länge vi börjar vinna nu har vi råd att åka på några sådana här plumpar i början, säger lagkapten Krister Andersson.

Dock är det inte så konstigt att lagets prestation hittills inte varit på topp. Först ny tränare, sedan fyra nyförvärv från Brasilien som anlände bara dagar innan premiären.

– Det var mycket nytt för oss inför premiären. Francis (Maciel Da Costa, tränare) måste lära känna oss och vi honom. Vi har haft vissa rutiner i några år, och nu ska han sätta sin prägel. Det tar sin lilla tid, säger Andersson.

Passande nog har Skoftebyn haft par veckor utan matcher.

– I och med landslagsu­ppehållet har vi fått några veckor att träna ihop oss. Vi har kunnat köra på och lärt känna varandra. Och nu vet vi spelare hur Francis vill att vi ska spela. Det känns det som att det blir en nypremiär, säger Krister Andersson.

Med nypremiär syftar Krister Andersson på hemmapremi­är mot Örebro FC i dag, lördag. Förra året blev det en 5-2-seger, det vill laget nu upprepa.

– Örebro har varit med länge, och har varit bra i många år. Nu är de lite i samma situation som oss med ny tränare som ska sätta sin prägel på laget, så de har också lite att jobba på. Men det har alltid varit ett bra lag och tufft att möta, säger Krister Andersson.

 ??  ?? Lagkapten Krister Larsson och hans lagkompisa­r i Skoftebyn hoppas på att ta säsongens första seger i lördagens hemmapremi­är.
Lagkapten Krister Larsson och hans lagkompisa­r i Skoftebyn hoppas på att ta säsongens första seger i lördagens hemmapremi­är.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden