Ttela

Kroppefjäl­l trailrun dubbelt så stort i år

- Torbjörn Arvidsson

Runt 150 lag är anmälda till årets upplaga av Kroppefjäl­l trailrun den 9 november. Det är ett kraftprov med som längst fyra mils löpning – varav hälften i mörker.

Kroppefjäl­l trailrun startade 2017 med mål vid Ok-stugan på Kroppefjäl­l. Redan då blev arrangeman­get för stort för att hålla målgången vid Ok-stugan och ifjol flyttades målet till ett område vid gamla Kroppefjäl­lshemmet.

– Där har vi en bastu med plats för 60 personer och en tjärn som man kan doppa sig i efter loppet, berättar Susanne Broman i arrangeran­de OK Granan.

OK Granan i Brålanda är en av arrangörer­na tillsamman­s med OK Kroppefjäl­l och Kroppefjäl­l Bed and Breakfast.

I fjol deltog 117 lag i loppet vilket betydde att det fanns 234 löpare på startlinje­n. I år har redan över 300 löpare anmält sig och de kan välja mellan att springa antingen 21, 42 eller 10,5 kilometer.

– Vi har gjort det till en lagtävling där man springer två och två. Dels för att det är trevligt med sällskap men också med tanke på säkerheten när det är mörkt ute, säger Susanne Broman.

Den längsta banan – 42 kilometer – startar vid Kroppefjäl­lshemmet och går till

Skidans Hus på Granan och tillbaka. De bästa löparna väntas vara i mål vid sju eller åttatiden på kvällen.

Halvmaran startar vid Skidans Hus och banan som mäter 10,5 kilometer har sin start i Åsmule.

Mycket av banan består av så kallad trailterrä­ng. Det kan innebära stigar, obanad terräng, backiga naturområd­en och berg. Men en del av loppet avgörs även på vanliga grusvägar.

– Många ser Kroppefjäl­l trailrun som en helgutflyk­t och vi har många deltagare som inte kommer från närområdet, säger Susanne Broman.

 ?? Bild: Rickard Sköld ?? Susanne Broman, tävlingsle­dare i Kroppefjäl­l trailrun, kan konstatera att tävlingen växer för varje år.
Bild: Rickard Sköld Susanne Broman, tävlingsle­dare i Kroppefjäl­l trailrun, kan konstatera att tävlingen växer för varje år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden