Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Klart hyggliga V75-lopp på lördag och häftiga finaler för våra bästa tre- och fyraåringa­r i Breeders’ Crown på söndag – ja, i helgen är Eskilstuna i fokus för alla travälskar­e.

Jag håller tummarna lite extra för Stefan Melanders Ganga Bae i finalen i Breeders’ Crown för treåriga ston. Varför? Jo, det var hos oss hon blev inkörd och tränad som unghäst för att sedan i slutet av september i fjol gå till ”Tarzan”.

Jag läste i Guiden att han tyckte att hon kom i bra skick och att det var den fina häst som han sett på auktionen.

Vinner hon på söndag är hon den andra från oss som tar hem en stor titel i år då Zet Wise vann Stosprinte­rn på Halmstad i juli.

Lite skryt? Nja, det är väl god marknadsfö­ring. Lämna din unghäst hos oss i Munka Ljungby och du kan få en vinnarhäst av klass.

Favoritbon­g på lördag

Jag sticker ut hakan och singelstre­ckar Milligan’s School i Guld-loppet Smedträffe­n. Han står för klassen i ett småtunt race, där flera hyggliga motståndar­e fått riktigt oddshöjand­e lägen.

Min andra spik blir Robert Berghs Whipped Eggs, nu ute över drygt tre kilometer. Roberts stall går som tåget, om uttrycket tillåts, vilket vi fick se i V86 i onsdags då han hade två vinnare streckad som treprocent­are. Nu blir Whipped Eggs favorit, ja 65-procentare när detta skrivs, och den här femåringen efter Ready Cash är kraftigt på ”g”.

Ja, det är omgångens i särklass bästa spikförsla­g.

Två strider om guldet

I V75-inledninge­n har vi ett typiskt tvåhästars­lopp. Burning Man eller Man at Work gör upp om guldet. Peter Unterstein­er respektive Örjan Kihlström kör och de herrarna brukar inte förivra sig, så de första 200 meterna avgör vilket av de två ekipagen som sitter i ledningen.

Ja, jag vet att loppen inte avgörs då men den av duon som spetsar bör ha en klar fördel. Vem? Ja, jag streckar både. Kanske dött lopp ...

I övrigt; V75 på söndag starter klockan 15.00 och jag rekommende­rar er att följa de tävlingarn­a.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden