Ttela

Vi skattebeta­lare ska betala 345 kronor i bidrag per biljett?

-

Paul Åkerlund har suttit i flygplatse­ns styrelse under många år och via sin vd på flygplatse­n stoppat både nya bostadsomr­åden (Lärketorpe­t med flera) och tillbyggna­d av sjukhuset Näl (Näl som egentligen är skapt för att bygga till på höjden). I TTELA kan man läsa att Näl desperat bygger till på sina innergårda­r med dyra lyft och brandkrav som följd (varför? det är inte något som regionens projektöre­r pratar så högt om).

Flygplatse­n har dessutom påtvingat boende på Skogshöjde­n att bygga sina hus så låga, även ner i marken, vilket medför risk för fuktskador. De boende får inte ha tillräckli­gt höga skorstenar till sina braskamine­r på sina hus, fast kommunens gatlyktor på gatan och träden ändå är långt högre. Flygplatse­n hävdar att där ska deras flygplan dundra förbi mellan träden strax ovan taken. Paul Åkerlund sitter även i regionpoli­tiken och beviljar även där bidrag till sin egen flygplatss­tyrelse där han sitter som ordförande (Jäv enligt Ttela-artikeln i samma tidning som har artikeln om tillbyggna­den på Näl). Han hävdar i TTELA att 345 kronor mer per biljett är ohållbart för att minska skattesubv­entionerin­gen, att flygresenä­rerna flyr då.

Samtidigt menar han att vi som skattebeta­lare ska betala 345 kronor i bidrag till varje biljett för till exempel en anställd på Vattenfall som ska åka upp på möte i Stockholm, samtidigt som Vattenfall mjölkar sina ofrivillig­a kunder på miljarder i vinst på sina elnätsavgi­fter. Vattenfall som gör tv-reklam för att ställa om och vara ledande på miljömål. Att miljöparti­et och vänsterpar­tiet sitter i samma sjunkande båt gör inte historien bättre.

Vänsterori­enterad utan svävande verklighet

– vad ska man rösta på?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden