Ttela

Erika Grahm petar sig själv från Damkronorn­a

-

Efter höstens lönekonfli­kt ska Damkronorn­a spela landskampe­r igen, men det blir utan Erika Grahm. Den 28-åriga landslagsv­eteranen tycker att hon är för dålig och har petat sig själv.

Under luciahelge­n ska Sverige först möta värdnation­en och sedan också Finland och Schweiz i tyska Füssen. Det blir en efterlängt­ad och försenad start på säsongen för Damkronorn­a, vars spelare tidigare i höst strejkade för att få till ett avtal med Svenska ishockeyfö­rbundet.

Konflikten löstes i oktober och efter ett läger i Falun för ett par veckor sedan har förbundska­pten Ylva Martinsen nu presentera­t säsongens första ”riktiga” landslagst­rupp. Där saknas dock rutinerade brynäsaren Erika Grahm.

– Vi har haft en bra dialog, jag och Erika, och jag ville ha med henne den här turneringe­n men hon känner själv att hon inte har presterat på den nivå hon kan, säger förbundska­pten Ylva Martinsen till Aftonblade­t.

Två som samtidigt får chansen att debutera är 18-åriga Josefin Bouveng och 21-åriga Emma Murén, som båda var med på lägret i Dalarna. Under presentati­onen av truppen lovordades forwardsdu­on av Martinsen:

– Josefin har definitivt styrkorna offensivt, men som center i Djurgården har hon lärt sig att jobba båda vägar.

– Emma har börjat säsongen väldigt bra i Brynäs, sedan hon kom dit från Linköping. Stark, smart, jobbar hårt, kreativ – hon har egentligen alla delar som hockeyspel­are.

Sverige åkte förra säsongen ur A-VM och ska försöka ta sig tillbaka dit när B-VM spelas i Frankrike i april.

 ?? Bild: Tobias Sterner ??
Bild: Tobias Sterner

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden