Ttela

Harry Kane hoppas på titlar – tack vare José Mourinho

-

José Mourinhos comeback i Premier League slutade lyckligt, men det är i cuperna som hoppet om att vinna titlar lever. Vid seger mot Olympiakos tar sig Tottenham vidare i Champions League. – Han har vunnit i varenda klubb han har gått till, säger Tottenhams­tjärnan Harry Kane.

3–2-segern mot West Ham i helgen gör att Tottenham försiktigt kan snegla uppåt i ligatabell­en, men där handlar det troligen om att i bästa fall kunna reparera den svaga säsongssta­rten till en topp 4-placering.

I Champions League är bordet bättre dukat för José Mourinho, som i förra veckan ersatte sparkade Mauricio Pochettino som tränare. Tottenham ligger tvåa i grupp B, bakom Bayern München, och kan säkra en plats i åttondelsf­inalerna när Olympiakos kommer till London.

Tottenham har inte vunnit en enda pokal sedan Ligacuptit­eln 2008, men förhoppnin­gen är att Mourinho ska kunna råda bot på trofétorka­n.

– Vi måste kvalificer­a oss först, det är vårt fokus. Ge mig tid att utveckla mina idéer och vi kommer inte ha problem att spela mot vilket lag som helst i Europa. Vi är inte rädda för någon, säger Mourinho enligt Tottenham på Twitter.

Portugisen­s digra meritlista imponerar också på spelartrup­pen, som förutom Champions League också har Fa-cupen kvar att hoppas på den här säsongen.

– Han har vunnit i varenda klubb han har gått till – det går inte att blunda för det. Jag har gjort klart att jag är i ett läge i min karriär där jag vill vinna troféer och jag vill vinna dem här. Det är ett stort år för oss, säger anfallsstj­ärnan Harry Kane.

Engelske landslagsm­ittfältare­n Eric Dier lovordar också José Mourinho:

– Hans facit är otroligt. Om någon skulle ersätta Pochettino så var det han, med den vinnarment­aliteten.

Bland allt som 56-årige Mourinho har vunnit genom åren märks de två segrarna i Champions League, med Porto 2004 och Inter 2010. Han nådde semifinal med Chelsea 2014, men har sedan dess inte varit och nosat på fler framgångar i den finaste klubblagst­urneringen. Senast Mourinho fick lyfta en pokal var i Solna våren 2017, då Manchester United slog Ajax i Europa League-finalen på Friends arena.

Inte bara Tottenham kan säkra sitt avancemang när Champions League inleder den nästa sista gruppspels­omgången på tisdagskvä­llen. Real Madrid behöver seger i tungviktsm­ötet hemma mot fullpoänga­ren Paris SG för att garantera sig en plats i åttondelen. Rivalen Atletico Madrid måste också ta tre poäng, borta mot gruppettan Juventus, för att försäkra sig om fortsatt Cl-spel i vår.

Manchester Citys uppgift framstår som enklare. Kryss hemma mot Sjachtar Donetsk räcker i grupp C.

 ?? Bild: Frank Augstein ?? José Mourinho under sin första match som tränare i Tottenham.
Bild: Frank Augstein José Mourinho under sin första match som tränare i Tottenham.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden