Ttela

Elfhög regerar hemma

- Stinsen Andersson

IBK Elfhög tog i helgen fjärde raka hemmaseger­n. Även KFUM:S damer vann, medan KFUM herrar, TBBK och TBTK förlorade sina matcher.

I sin fjärde hemmamatch tog Elfhög sin fjärde seger. För motståndet stod Alingsåsla­get FBC Hjälmared och segersiffr­orna skrevs till 8-4.

Under två perioder stod Elfhög för högre tempo och hade en 7-1-ledning inför tredje perioden, flera av hemmamålen höll hög klass.

Tredje perioden känneteckn­ades av dåligt fokus av hemmalaget vilket gjorde att Hjälmared vann den med 3-1.

Elfhögs Jonas Andersson och Ludvig Nyberg tillhör topp tre i seriens poängliga på 27 respektive 23 poäng. Den förstnämnd­e har gjort mål i alla åtta seriematch­erna, totalt fjorton.

Målen mot Hjälmared gjorde Sami Halonen 3, Jim Johnsen 2. Jonas Andersson,

Pontus Grindberg och Elias Särnbäck.

KFUM Trollhätta­ns damlag tog i sin femte seriematch sin tredje seger när de vann borta mot Anderstorp­s SK med 25-17 (11-11).

Därmed avancerade laget till en fjärde plats i division 3.

Efter en målmässig jämn första halvlek skärpte KFUM till sitt försvarssp­el och unga målvakten Ebba Hällsås släppte endast in sex bollar i den andra halvleken.

Sofia Adolfsson nådde nästan upp till sitt målsnitt i serien som ligger på åtta mål då hon gjorde sju.

Frida Bennhage svarade för fem medan Hanna Norén gjorde fyra och Ida Alfredsson tre.

KFUM Trollhätta­ns herrlag förlorade något oväntat borta mot Skara HK med 24-26 trots att man i halvtid var i ledning med 13-9. Förlusten berodde på ett svagt spel från

KFUM i den andra halvleken. Christoffe­r Nilsson var främste spelare med tretton gjorda mål.

Trollhätta­ns Bordtennis­klubb förlorade båda sina matcher i helgens sammandrag i Bt-tvåan.

IFK Falköping vann med 8-2, Marcus Gustavsson och Johan Fallqvist vann var sin femsetare.

I söndagens andra match stod Lidköpings­laget Lidan BTK för motståndet och Lidan vann med 8-1.

Sex av matcherna gick till fem set, men tyvärr för TBTK var det endast Marcus Gustavsson som erövrade en av dessa.

Trollhätta­ns Basket åkte på en ny förlust då ett decimerat manskap förlorade mot Kvarnby Basket med 55-81.

TBBK ledde efter första perioden med 20-16, men ju längre matchen led tröt orken hos Tbbk-spelarna.

Bäste poängplock­are var Brian Fechner med 14 poäng.

?? Bild: Stinsen Andersson ?? Elfhögs Jonas Andersson och Ludvig Nyberg hör till topp tre i innebandyn­s poängliga. Båda flankerar här tremålssky­tten mot Hjälmared Sami Halonen.
Bild: Stinsen Andersson Elfhögs Jonas Andersson och Ludvig Nyberg hör till topp tre i innebandyn­s poängliga. Båda flankerar här tremålssky­tten mot Hjälmared Sami Halonen.