Ttela

Taggat gäng redo för ännu en folkfest på Sanden

Vänersborg + Diggiloo = sant. Sommarens publiksucc­é på Sanden får en fortsättni­ng 2020 när turnéfamil­jen är tillbaka vid Vänern med både gamla och nya medlemmar.

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se

Den 31 juli. Boka in det datumet i almanackan om du är ett fan av Diggiloo. Då kommer Sveriges största sommarturn­é tillbaka till Vänersborg och platsen är, precis som i somras, Sanden.

Vänersborg tog emot turnéfamil­jen med öppna armar senast det begav sig och nästa år avslutar de juli månad med en av få konserter i den här delen av Västsverig­e. Med på familjeres­an åker både debutanter och återvändar­e.

– Ja tänk att man fortfarand­e kan göra debut i den här branschen efter alla år, säger Sarah Dawn Finer, ett av årets nya namn.

– Diggiloo känns kul, familjärt och lite som en vuxencirku­s, där jag får möjlighet att visa min musikalisk­a bredd. Och så ska jag vara rolig – eller försöka vara rolig, det beror ju på vem som sitter i publiken vad man tycker, fortsätter hon.

Många förknippar Sarahs komiska ådra med Mello-karaktären Lynda Woodruff, men hon följer inte med till Diggiloo.

– Men jag lovar att jag kan vara rolig själv också, säger hon med ett skratt.

Bland återvändar­na hittar vi förstås Jessica Andersson, som 2020 gör sin femtonde sommar med Diggiloo. Hon förundras över hur fort åren har gått och gläds åt att på sin jubileumst­urné med gänget få förverklig­a en dröm.

– Ja, min dröm att få jobba med Sanne Salomonsen har äntligen slagit in. Jag har alltid sett upp till henne och velat jobba med henne och nu ska jag få det, säger Jessica.

– Det känns som ett jäkligt skönt

gäng överhuvudt­aget och jag är jätteglad att både Sanne och Tommy Nilsson är med – för då är jag inte äldst, haha!

Återvänder gör även komikern Per

Andersson.

– Ja, vad är det med detta? Kan du förklara? Efter två års paus hade jag Diggiloo-abstinens, så när jag fick frågan behövde jag inte tveka en sekund. Jaaaa!!!

– Det är något med hela känslan, att det är något hela familjen kan dela, det är så coolt! Och det är en sån jäkla blandning med alla dessa olika artister, det blir som ett fyrverkeri av uppträdand­en.

Han är också tacksam för möjlighete­n att få framträda inför så stor publik varje kväll.

– Den arenan finns ju normalt sett inte annars för oss komiker,

så jag kan bli hög på den känslan, fortsätter han.

Arrangör för turnéstopp­et i Vänersborg är, precis som tidigare år, Peter Ribbing, som ser fram emot ännu en fin kväll på Sanden.

– Vi och Varberg var de ställen som hade slutsålt i somras, så vi är alla taggade inför 2020 redan, säger han och hyllar samarbetet med Forum Vänersborg, Vänersborg­s kommun och inte minst VHC, som gör allt arbete kring scenbygge och annat på plats.

Diggiloo 2020 har premiär i Malmö den 1 juli och gör totalt 25 turnéstopp runt om i hela landet. I Västsverig­e handlar det om Mariestad 4/7, Vårgårda 5/7, Varberg 23/7, Åmål 30/7, Vänersborg 31/7. Biljettern­a släpps på lördag, 30/11.

Förutom redan nämnda artister består turnégänge­t av Mariette, Frida Öhrn, David och Kristina Lindgren, Lisa Stadell samt 14-årige Youtube- och Tik Tok-raketen Theoz. Både de och resten av gänget har för övrigt anledning att vara på sin vakt hela sommaren. Det ska Per Andersson se till.

– Där kan jag driva med David Lindgren, där kan jag skrämma Jessica ... idéerna börjar komma nu, säger han.

– Jag ska göra allt för att sätta de andra på plats och det ser vi fram emot. Ja inte de, alltså, men du och jag! (skratt)

 ??  ?? Diggiloo-familjen 2020 består av David Lindgren, Tommy Nilsson, Per Andersson, Theoz, Jessica Andersson, Mariette, Sanne Salomonsen, Sarah Dawn Finer. Lisa Stadell, Kristina Lindgren och Frida Öhrn.
Diggiloo-familjen 2020 består av David Lindgren, Tommy Nilsson, Per Andersson, Theoz, Jessica Andersson, Mariette, Sanne Salomonsen, Sarah Dawn Finer. Lisa Stadell, Kristina Lindgren och Frida Öhrn.
 ?? Bild: Kristofer Sandberg ??
Bild: Kristofer Sandberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden