Ttela

20 år med tolkningar av Cornelis Vreeswijks visor

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Tiden går fort när man har roligt och det har både bandet och publiken haft. Därför känns det smått otroligt att säga att Kung Kaktus Cornelis-tolkningar nu fyller 20 år.

Trollhätte­bandet har hörts i radio och spelat in skivor, men framförall­t har de spelat live. År efter år, runt om i hela landet. Som på Cornelisda­gen på Mosebacke i Stockholm och på Fallens dagar på hemmaplan till exempel.

I Kulturbare­n har de också gjort ett antal bejublade konserter ihop med den legendaris­ke vissångare­ns son Jack Vreeswijk.

Det var för övrigt där, i Kulturbare­n, som allting började en gång och det är dit Kung Kaktus på torsdag återvänder för att fira 20-årsjubilee­t med en konsert.

Kung Kaktus består av Anders Jacobsson, sång och gitarr, Thomas Hultbrand, gitarr, Jimmy Högfeldt, keyboard och sång, Mikael Tuved, bas, samt Bjarne Brolin, trummor och percussion.

Speciellt för detta tillfälle har bandet även bjudit in en kvartett gästartist­er, som har medverkat vid olika konserter genom åren. Det betyder att kaktuskill­arna denna afton får sällskap på scenen av Johan Frendberg, Johan Hyrén, Jan Sikking och Erica Wendt.

På programmet står allt ifrån de mest älskade och kända Cornelisvi­sor till de mer okända sångerna ur den Vreeswijks­ka visskatten. Mellan låtarna serveras anekdoter och historiska tillbakabl­ickar från Cornelis Vreeswijks liv.

 ?? Bild: Pressbild ?? Kung Kaktus och deras Cornelis-tolkningar har blivit en publikfavo­rit som nu firar 20-årsjubileu­m.
Bild: Pressbild Kung Kaktus och deras Cornelis-tolkningar har blivit en publikfavo­rit som nu firar 20-årsjubileu­m.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden