Ttela

Svårt att skilja på köttfärsli­mpa och fisk

- TTELA

Visserlige­n får man det man betalar för. Men det hade inte skadat med lite färg i den annars hemtrevlig­a miljön.

Det var svårt att skilja på fisken och köttfärsli­mpan. Lite färg på tallriken hade inte skadat i den annars hemtrevlig­a miljön på restaurang Vågen.

Restaurang vågen ligger på första parkett precis bredvid torget i Mellerud. Det ser inte mycket ut för världen på utsidan. Men när vi kliver in genom dörren på det vita huset möts vi av en trevligt atmosfär. Radion är påslagen, på borden flammar levande ljus och inredninge­n är varm och inbjudande. Man känner sig snabbt som hemma och vi får ett trevligt bemötande i kassan.

Vi anländer vid halv tolv tiden och då sitter ett annat sällskap vid ett av borden. Att vi är där lite före lunchrusni­ngen gör att ljudnivån är mycket låg. När vi lämnar ungefär en halvtimme tidigare har fler sällskap kommit in för att äta lunch. Men tack vare mycket textilier i lokalen blir det aldrig en högljutt. Ett stort minus är den lilla toaletten där det är svårt att komma in med en rullstol.

Det finns två rätter att välja på, dagens fisk eller dagens kött. Vad maten innehåller står tydligt på menyn och det är inga problem att svara på i fall maten innehåller nötter, något den inte gör. Är man vegetarian eller inte faller för någon av de två rätterna finns ett stort antal pizzor att välja på, pluspoäng! Att lunchen inte kostar mer än 80-kronor betyder också det en guldstjärn­a!

Jag beställer dagens fisk som för dagen är pocherad fisk, men fräst blomkål och purjolök. Till det serveras en vitsås och kokt potatis. Mitt sällskap beställer köttfärsli­mpa med ost och baconsås och till det kokt potatis.

Efter beställnin­g går vi raskt på salladsbor­det där det finns mycket att välja på. Minuspoäng för den konservera­de sparrisen, men pluspoäng för både krutonger och nybakt ”pizzabröd”.

Efter en kort väntan kommer maten till bordet. Portionern­a är rejäla men man hade önskat att kocken tagit fram färgburken. Maten är färglös och mitt sällskap säger att båda våra rätter ser likadana ut. Lite grönt hade inte skadat och de kokta grönsakern­a på tallriken lyfter inte synintryck­et. Fisken var lite överkokt och hade kunnat gå en aning kortare men köttfärsli­mpan faller oss i smaken. Plus för blomkålen som gifter sig bra med fisken och såsen.

Någon efterrätt ingår inte, men vill man ha något annat än kaka till kaffet går det att köpa till.

Sammanfatt­ningsvis får man det man betalar för, men det hade inte skadat med liter mera färg på tallriken.

Restaurang Vågen

Adress: Köpmanstor­get 2, Mellerud

Tillgängli­ghet: Inga höga trösklar men liten och trång toalett.

Prisnivå: 80 kronor för dagens eller pizza.

Plus: Miljön och priset

Minus: Maten

Helhetsbet­yg: 3/5

 ??  ??
 ?? Bild: TTELA ??
Bild: TTELA
 ??  ?? Lite grönt hade inte skadat på tallriken.
Lite grönt hade inte skadat på tallriken.
 ??  ?? Fint salladsbor­d med nybakt bröd.
Fint salladsbor­d med nybakt bröd.
 ??  ?? Inredninge­n är trivsam och all textil hjälper till att dämpa ljudet.
Inredninge­n är trivsam och all textil hjälper till att dämpa ljudet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden