Ttela

Högre va-taxa förväntas med nytt förslag

- Robin Johansson

Nyheter: I Lilla Edet blir det högre va-taxa nästa år. Det mest troliga är en höjning med 7,5 procent, S och V:s förslag fick stöd av SD i kommunstyr­elsen. Men den styrande minoritete­n vill höja ännu mer.

Vänersborg­s kommun är nu klar med att restaurera Randhemsva­llen i Vargön. Nu inväntar man bara vinterkyla­n för att kunna spola is.

Randhemsva­llen har under hösten genomgått en hel del åtgärder som gör det möjligt att spola is på vallen även i år. Bland annat har Vänersborg­s kommun röjt bort sly, lagt nytt grus på planen och reparerat den vattenpump som gör det möjligt att spola is. Dock återstår det en del detaljer i arbetet med skötseln av isen. Henrik Sterner som är med i Randhemsva­llens intressefö­rening menar bland annat att iskvalitén kommer vara sämre nu jämfört med tidigare år.

– Det är jättebra att det blivit åtgärdat. Men vi har ingen ismaskin och utan den blir det helt enkelt inte samma kvalité på isen.

Rebecca Mellberg Salbom är förvaltare på Fastighets­service i Vänersborg­s kommun, enligt henne har de gjort vad de kunnat för att göra vallen så bra som möjligt för den här säsongen.

– Vi har gjort det grundlägga­nde. Halva planen är rensad från sly och vi har lagt nytt grus. De andra detaljerna finns det inga planer på att ordna till för den här säsongen. Vi inväntar besked från högre instanser angående det, säger Rebecca

Mellberg Salbom.

Hur Randhemsva­llen ska skötas i vinter är inte helt klart. Enligt Sterner kommer det krävas hjälp utifrån för att göra planen åkduglig även efter att snön faller på den.

– Snöar det på isen har vi som det ser ut idag ingen möjlighet att röja bort det.

Vi behöver hitta någon som har en liten traktor eller liknande som det går att fästa en plog på, säger Sterner och fortsätter:

– Vi får kämpa utifrån de förutsättn­ingar vi har helt enkelt och hoppas att vädrets makter är på vår sida.

 ?? Bild: Vänersborg­s kommun ?? Randhemsva­llen i Vargön är redo för minusgrade­rna.
Bild: Vänersborg­s kommun Randhemsva­llen i Vargön är redo för minusgrade­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden