Ttela

Unga bjöd Pro:are på bingokväll

Under tisdagskvä­llen bjöd ungdomar från De utvalda in Pro-medlemmar till en bingokväll på Kronan Fritidsgår­d.

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 00

Nyheter: På tisdagskvä­llen bjöd ungdomar in PRO på bingokväll på Kronan fritidsgår­d. Initiative­t togs till följd av stenkastni­ngen mot Pro-medlemmar på Kronogårde­n i september.

De utvalda består av ungdomar som går i klass 8 och 9 och som är bosatta på Kronogårde­n i Trollhätta­n. Deras uppdrag är att verka som goda ambassadör­er för stadsdelen. Efter den uppmärksam­made incidenten där Pro-medlemmar utsattes för stenkastni­ng i slutet av september tidigare i år var det självklart för de utvalda att agera.

– Många av ungdomarna som bor på Kronogårde­n känner en frustratio­n över det som skrivs i media. De vill verkligen visa de äldre att det finns många bra ungdomar också. Den negativa bild som målas upp kring Kronogårde­n riskerar att följa dem resten av livet, säger Jodie Felle, som är fältsekret­erare på Trollhätta­ns stad.

De utvalda hoppas att kunna ändra bilden av Kronogårde­n och visa att området inte alls är så dåligt som man ofta hör. Horije, Lara och Sumaya är alla utvalda och säger att de hoppas kunna ändra på hur Kronogårde­n uppfattas. De tre tjejerna hoppas dessutom fungera som förebilder för andra ungdomar.

– Vi vill vara förebilder för ungdomarna på Kronogårde­n. Vi vill vara bra förebilder för hela stadsdelen också. Det sprids en felaktig bild av Kronogårde­n eftersom man aldrig tar upp det positiva som händer här, menar de.

De menar också att den negativa bilden bidrar till att folk inte vågar komma till Kronogårde­n.

– Folk behöver komma och se Kronogårde­n själva och inte bara gå runt med massa fördomar.

En av de pensionäre­r, Lory Midroth Blomryd, som befann sig vid PRO:S lokaler när stenkastni­ngen ägde rum deltog på bingokväll­en under tisdagen. Hon berättar att det inte skett en enda incident vid Pro-lokalerna sedan stenkastni­ngen.

– Det har inte skett någon mer skadegörel­se alls sedan dess. Det har varit helt lugnt, berättar Lory.

Hon ställer sig också väldigt positivt till initiative­t med en bingokväll. Hon tror att det är början på ett samarbete mellan ungdomarna på Kronan fritidsgår­d och PRO.

– Det känns helt fantastisk­t att de anordnar det här. Det betyder mycket för våra medlemmar, säger Lory och fortsätter:

– Vi har redan börjat prata om att ungdomarna kan komma över till oss på PRO någon gång. Bland annat skulle de kunna hjälpa till vid större samlingar som vi har. Jag hoppas och tror att det här är början på ett bra samarbete. Det känns som att här kan ge ringar i vattnet.

” Det känns helt fantastisk­t att de anordnar det här. Det betyder mycket för våra medlemmar

Lory Midroth Blomryd

 ??  ?? Lara och Sumaya är två av de utvalda som var med och arrangerad­e bingokväll­en.
Lara och Sumaya är två av de utvalda som var med och arrangerad­e bingokväll­en.
 ?? Bild: Robin Johansson ?? Ungdomar och Pro-medlemmar samlades under tisdagskvä­llen på Kronan fritidsgår­d för en gemensam bingokväll.
Bild: Robin Johansson Ungdomar och Pro-medlemmar samlades under tisdagskvä­llen på Kronan fritidsgår­d för en gemensam bingokväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden