Ttela

Vildsvinen slog till i Vargön igen

- Torbjörn Arvidsson

Nyheter: Bangolfban­an i Vargön har fått besök av vildsvin som bökat upp gräset runt banan. ”Just nu vet jag inte vad vi ska göra åt problemet”, säger Göran Gustafsson, ordförande i bangolfklu­bben Hårdtons IK.

Vildsvin i Vargön har slagit till igen. Den här gången hos bangolfklu­bben Hårdtons IK som fått stora delar av banan förstörd. – Jag vet inte vad vi ska göra åt det, säger ledaren Göran Gustafsson.

I måndags skrev TTELA att ett vildsvin orsakat skador på Hallevi IP i Vargön. Men de skadorna känns som rena västanfläk­ten jämfört med hur det ser ut på Hårdtons bangolfban­a.

Där har vildsvinen bökat runt och förstört gräset på stora delar av banan. En jordfräs hade förmodlige­n inte gjort jobbet bättre.

– Det är första gången vi har vildsvinsb­esök, och just nu vet jag faktiskt inte vad vi ska göra åt det, säger Göran Gustafsson lite uppgivet.

Under samtalet med TTELA kommer en granne fram och föreslår att klubben ska sätta upp elstängsel runt hela anläggning­en. Så gjorde man till exempel på Kobergs golfbana och efter det försvann problemen.

– Ja, elstängsel kanske är en lösning som vi får titta på nästa år, säger Gustafsson.

Hårdton har haft fler besökare än någonsin under 2019 och så sent som för ett par dagar sedan spelade några av klubbens pensionäre­r på banan. Den äldsta spelaren är över 90 år.

– Så länge vi inte har någon lokal så får de hålla till här ute även så här års, men nu blir det svårare att ta sig fram mellan banorna, säger Göran Gustafsson.

Gunilla Wretemark, verksamhet­schef på Kultur och Fritidsför­valtningen i Vänersborg, skickade ut en jägare till Hallevi i måndags men det är oklart om det kommer att vidtas några åtgärder vid bangolfban­an.

Och som om det inte vore nog med vildsvinen­s besök där.

Ifjol blev Hårdtons IK av med sin lokal på i korsningen Drottningg­atan/edsgatan i Vänersborg. Klubben blev istället erbjuden en annan lokal men fick tacka nej på grund av för höga hyreskostn­ader.

Nu ligger de 18 banorna nedpackade i en källare och väntar på att plockas fram.

– Jag hoppas verkligen att vi kan lösa lokalfråga­n snart. Den är akut, säger Göran Gustafsson.

Göran Gustafsson är en av de som varit med allra längst i Hårdton. Han var med redan från starten 1968 och utsågs 2003 till ”Årets ungdomsled­are” av Svenska Bangolfför­bundet.

 ??  ??
 ?? Bild: Torbjörn Arvidsson ?? Här vid Hårdtons bangolfban­a i Vargön har vildsvinen orsakat stora skador. Göran Gustafsson, mångårig ledare i klubben, är bekymrad.
Bild: Torbjörn Arvidsson Här vid Hårdtons bangolfban­a i Vargön har vildsvinen orsakat stora skador. Göran Gustafsson, mångårig ledare i klubben, är bekymrad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden