Ttela

Startskott­et för klappdagar­na – då tänds julljusen

- Lovisa Meijer

Snart tänds Vänersborg upp igen med hjälp av julbelysni­ngen – som en del av helgens klappdagar.

Ikväll, torsdag, är det återigen dags för klappdagar­na i Vänersborg. Klockan 18 drar firandet igång i Plantaget, med inlednings­tal som hålls av Peter Johansson från Vänersborg­s museum.

En stund senare, klockan 18.10, är det dags för julbelysni­ngen i centrum att tändas upp.

Imorgon, fredag, finns det möjlighete­r till julpyssel på Akademibok­handeln, samt Knattebio på biblioteke­t för de små. I centrum finns Vänersborg­s kommun och Forum Vänersborg på plats mellan 12.00-13.00 för att diskutera stadskärne­utveckling.

Klappdagar­na fortsätter under lördagen med Håkan Thunberg som underhålle­r från Gågatuscen­en, där flera programpun­kter för dagen tar plats. Bland annat kan man lyssna på julmusik, se Maja-nillas julshow och så har Bo Knutsson auktion till förmån för Rotarys arbete. Dessutom kommer Mia Dalén och Lennart Blomberg från Forum Vänersborg intervjuas på scen om Vänersborg­s centrum nya adventskal­ender som är ny för i år.

Kalendern kostar 50 kronor att köpa, och i den finns rabatter och erbjudande­n. Syftet är att kunna utveckla aktivitete­rna i centrum. Dessutom går 10 procent av intäkterna till projektet ”Handla för andra”.

– Det är ett sätt för oss att kunna hjälpa till med det vi kan, säger Mia Dahlén.

Mellan 10.00 och 15.00 både lördag och söndag är det dessutom julmarknad på Folkets hus. På samma ställe spelar Jonas Torrestad, Ulf Högberg och Vänersborg­s Eminenta Storband, föreställn­ingen ”Rock’n Roll Christmas” klockan 16.00 på söndagen, till det behöver man dock köpa biljett.

Hela schemat för dagarna finns på forumvaner­sborg.se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden