Ttela

”Vi har ju sett hur bra Linn har varit i Åsebro Brålanda”

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Assisteran­de tränare i IFK Vänersborg och assisteran­de tränare för det svenska P19-landslaget. Det är uppdragen som gör att Jesper Larsson jobbar dubbelt i vinter.

VM för det svenska P19-landslaget spelas i Finland i början av nästa år, 24-26 januari, och som ett led i förberedel­serna har förbundska­pten Mattias Rehnholm och hans assisteran­de Jesper Larsson, till vardags i IFK Vänersborg, tagit ut en trupp som samlas i Västerås i december (16-18).

– Jag blev själv aldrig uttagen till något landslag som aktiv, därför är det kul att få vara med på den här nivån nu, menar IFK:S Larsson.

Innan han fick uppdraget som assisteran­de till IFK:S Ari Holopainen var Jesper Larsson huvudansva­rig tränare för klubbens juniorlag, och han kan därför göra jämförelse­n mellan ett seniorlag och ett på juniornivå:

– När man jobbar med barn och ungdomar gäller det att vara mer pedagogisk, i ett elitlag har spelarna en helt annan grund. Att få jobba med de bästa P19-spelarna är häftigt, det är ett steg ytterligar­e från när jag tränade juniorer själv.

Att stå lite bakom Holopainen och Rehnholm ser han som nyttigt:

– Det är intressant, och gör att jag kan reflektera över deras ledarskap.

Och precis som Jesper själv kommer Mattias Rehnholm från juniorlede­n.

– Han har varit med i Vetlanda, det som brukar kallas talangfabr­iken.

Larssons roll som assisteran­de i klubblaget tycker han ger fördelar:

– Det ger mig möjlighet att följa landslagss­pelarna i sina klubblag.

” Jag blev själv aldrig uttagen till något landslag som aktiv, därför är det kul att få vara med på den här nivån

Lägret i Västerås är det tredje för säsongen, tre spelare är nya sedan senast och en av dem Rasmus Skarps, förre Gripen Trollhätta­n-spelaren Daniel Skarps grabb.

Dock ingen från Jespers IFK Vänersborg, Hugo Andersson var med på första lägret men inte nu.

– Det är tuff konkurrens på ytterhalve­n.

Jesper Larsson IFK Vänersborg o Sverige

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Jesper Larsson har dubbla roller i vinter, assisteran­de tränare i IFK vänersborg och assisteran­de förbundska­pten i det svenska P19-landslaget.
Bild: Johanna Josephsson Jesper Larsson har dubbla roller i vinter, assisteran­de tränare i IFK vänersborg och assisteran­de förbundska­pten i det svenska P19-landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden