Ttela

Nicke Borg är tillbaka i rockbaren

-

Musik, Backstage, Trollhätta­n, fredag & lördag: En tvättäkta rocker är tillbaka på Backstage i morgon kväll. Då dyker Nicke Borg upp på scenen för en intim solospelni­ng.

Den rutinerade rockmusike­rn, som slog igenom med Backyard Babies, har vunnit både Grammisar och andra priser och har turnerat över hela världen med giganter som AC/DC, Mötley Crüe och Guns ’n’ Roses.

Efter att vilt turnéliv, där droger blev en del av vardagen, tog Nicke beslutet att stoppa karusellen. I dag är han nykter och drogfri sedan elva år, är programled­are på radiostati­onen Rockklassi­ker och turnerar både solo och med Backyard Babies.

På Backstage bjuder han på Backyard Babies-låtar i unika akustiska versioner, solomateri­al från Nicke Borg Homeland och några riktigt coola covers. I samband med sina konserter låter han dessutom fansen ställa frågor, där publiken får chansen att exempelvis ta reda på varför blir han tackad i konvolutet på Guns ’n’ Roses senaste skiva ”Chinese Democracy”, hur det var att turnera med AC/DC eller hur framtiden ser ut för Backyard Babies.

På lördag blir det blues- och rockcovers i rockbaren när Vänersborg­sbandet In Black intar scenen. Under sommarens Aqua Blå spelade de i Backstaget­ältet och de ser nu fram emot att rocka på riktiga Backstage.

In Black består av Cecilia Löfqvist, sång, Mikael Dahlbom och Daniel Degermosse på gitarr, Håkan Larsson, munspel, Per Livén, bas, och Magnus Källgård Videll, trummor.

 ?? Bild: Roger Johansson ?? Publikfavo­riten Nicke Borg kommer tillbaka till Backstage i morgon.
Bild: Roger Johansson Publikfavo­riten Nicke Borg kommer tillbaka till Backstage i morgon.
 ?? Bild: Pressbild ?? In Black gästar rockbaren på lördag.
Bild: Pressbild In Black gästar rockbaren på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden