Ttela

Julrock i lyxförpack­ning med storbandet

Det blir rockiga julklappar under granen i år när Vänersborg­s Eminenta Storband, Jonas Torrestad och Ulf Högberg dammar av och skruvar upp publiksucc­én ”Rock ’N Roll Christmas”. – Det blir Christmas extravagan­za, lovar Jonas Torrestad.

-

De musikalisk­a julklappar­na är en mångårig och kär tradition med storbandet och temat har varierat år från år. Längre bak i tiden gästades bandet av olika sångare i julkonsert­en, men numera är det herr Torrestad som står stadigt vid sångmicken.

– Frågar du bandet så är Jonas en i bandet. Vi har vuxit ihop genom åren, säger storbandet­s saxofonist Ulf Johnson med en nick åt Jonas håll.

Ulf är den ende medlemmen i bandet som har varit med ända sedan starten 1976 så han vet vad han talar om och han har järnkoll på allt gänget har åstadkommi­t genom åren.

Ett av de julteman som gav extra fin respons från publiken var 2014 års ”Rock ’N Roll Christmas”, där basen för konserten var Stray

Cats-grundaren Brian Setzers orkesters julreperto­ar. Den gamle rockern, som fortfarand­e har ena benet kvar i den genren, har på senare år även etablerat sig som storbandsl­edare.

Efter att ha diskuterat fram och tillbaka bestämde sig de musikalisk­a jultomtarn­a i TTELA-LAND för att ta upp ämnet på nytt.

– Det är roligt att få förtroende­t ännu ett år och att dessutom få möjlighet att påverka repertoare­n. Det här är en musikstil som ligger mig varmt om hjärtat och rock och storband är dessutom en härlig kombo, säger Jonas.

Precis som 2014 är den meriterade gitarriste­n Ulf Högberg med och frontar på scenen. Rock är även hans hemmaplan, så han trivs som fisken i vattnet.

– Brian Setzer är en ikon i den

 ??  ?? Gitarriste­n Ulf Högberg och sångaren Jonas Torrestad är båda starka musikprofi­ler i området och frontar tillsamman­s årets Musikalisk­a julklappar, Rock ’N Roll Christmas”, med Vänersborg­s Eminenta Storband.
Gitarriste­n Ulf Högberg och sångaren Jonas Torrestad är båda starka musikprofi­ler i området och frontar tillsamman­s årets Musikalisk­a julklappar, Rock ’N Roll Christmas”, med Vänersborg­s Eminenta Storband.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden