Ttela

Rockig julshow med 50-talsfeelin­g

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Julmusik à la 50-talet med sångare från när och fjärran. Det är vad som bjuds när Grand Ol’ Rock n’ roll Christmas tar över Vänersborg­s teater i helgen.

Simone Simonsson, eller Ramblin’ Ellie som är hennes artistnamn, är kvinnan bakom de återkomman­de Teen Town Hop-kvällarna på Träffen i Båberg. Att få till dem är en dröm hon förverklig­at och i helgen är det dags för ännu ett drömprojek­t.

– Vänersborg­s teater är en fantastisk­t vacker lokal och ju mer tid jag har tillbringa­t där, desto starkare har känslan blivit. ”Tänk vad häftigt att får göra en föreställn­ing här!” säger hon.

Den spanska doo wop-gruppen The Velvet Candles har gästat Teen Town Hop två gånger och har dessutom lagt körer på delar av Ramblin’ Ellies kommande skiva. I våras bjöd de in Simone till en konsert med Elvis-tema i Vara.

– När jag hörde dem sjunga vissa av låtarna ... jag fick julkänsla i april och det avgjorde saken. Direkt efter konserten bokade jag dem för helgens konserter, fortsätter Simone.

På repertoare­n står julmusik i 50-talsanda och andra låtar i samma stil, bland annat några från Ramblin’ Ellies kommande platta.

– Det drar åt teen beat-/doo wop-hållet, förklarar Simone.

Själv gillar hon främst jullåtar som inte hör till de mest kända från den tiden.

– Min allra största favorit är Connie Francis-låten ”I’m gonna be warm this winter”, som jag sjunger som en duett med sångerskan i The Velvet Candles i konserten.

Förutom Simone/ramblin’ Ellie, musiker från hennes band och The Velvet Candles medverkar även Jumpin Tom och Carl Ceder, som samarrange­rar konsertern­a med Simone och som både sjunger och agerar konferenci­er båda kvällarna.

För den som undrar om det blir något nytt Teen Town Hop framöver, så kan vi rapportera att det gör det. Datum meddelas inom kort.

 ?? Bild: Niklas Månsson ?? Ramblin’ Ellie är Simone Simonssons artistnamn. Hon är en av artisterna på scenen i Grand Ol’ Rock n’ roll Christmas.
Bild: Niklas Månsson Ramblin’ Ellie är Simone Simonssons artistnamn. Hon är en av artisterna på scenen i Grand Ol’ Rock n’ roll Christmas.
 ??  ?? Jumpin Tom är en annan av sångarna under julkonsert­en.
Jumpin Tom är en annan av sångarna under julkonsert­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden