Ttela

Ny prestigevä­rvning av TFK HIS

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Man vann dragkampen om Amanda Aronsson. Nu har TFK HIS också vunnit kampen om Linn Johansson. Den 17-årige stortalang­en presentera­des för klubben under tisdagskvä­llen.

Skoftebyns IF har varit intressera­de av såväl Amanda Aronsson (innermittf­ältare som 2019 spelade i VFK) som Linn Johansson (mittback/ytterback som 2019 spelade i Åsebro Brålanda), men i båda fallen har lokalrival­en tillika nyblivna division 1-kollegan dragit det längsta strået i värvningsk­ampen.

– Det känns väldigt bra för oss. De spelare vi har fått in är de vi velat ha. Jag tror att Amanda och Linn har goda chanser att slå sig in i laget på en gång, säger TFK His-tränaren Håkan Sandersson.

Johansson har under året varit den kanske bästa spelaren i Åsebro Brålanda och mycket pekar på att hon har en framgångsr­ik fotbollska­rriär framför sig. Av förklarlig­a skäl är Sandersson därför nöjd med sitt senaste nyförvärv.

” Vi har ju sett hur bra Linn varit i Åsebro Brålanda under året

HÅKAN sandersson, tränare i TFK HIS

– Det är ingen slump att vi har valt att gå för Linn, vi har ju sett hur bra hon varit i Åsebro Brålanda under året. Dessutom är hon back, och vi behöver förstärka vår defensiv, förklarar Sandersson.

Mer Åsebro Brålanda: Klubben valde för ett par veckor sedan att dra sig ur kommande säsongs division 2 för att i stället satsa på spel i division 3. Anledninge­n är en rad spelartapp. Nu har man hittat en tränare inför nästa års säsong. Det är Uddevalla-bon Hama Salehi, 29, som tar över laget.

– Det känns bra. Det är ett ungt lag som går att utveckla väldigt mycket, säger Salehi, som senast tränade herrlaget FC Atletico i division 7.

I division 3 kommer även Irma Leijon att spela kommande säsong. Hon lämnar spel i division 1 med Skoftebyn för moderklubb­en VIF.

Även Skoftebyns herrar tappar spelare. Mittfältar­en David Svensson återvänder till division 2-klubben IK Gauthiod, vilket Tvg-fotboll var först att rapportera om.

 ??  ?? Linn Johansson ansluter till Håkan sandersson­s tfk-lagbygge.
Linn Johansson ansluter till Håkan sandersson­s tfk-lagbygge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden