Ttela

Ett fall framåt för Trollhätte­skrinnare

- TTELA

Förra helgens världscupp­remiär blev något av en besvikelse för SK Trollhätta­n-skrinnarna Wilhelm Ekensskär och David Karlingsjö. Därför var den här helgens mer framståend­e prestation­er en lättnad för båda. – Nu känner jag verkligen att formen är tillbaka, säger Ekensskär.

Efter förra helgens mindre lyckade premiär av U23-världscupe­n begav sig Wilhelm Ekensskär och David Karlingsjö till den nederländs­ka staden Enschede för säsongens andra världscupt­ävling med siktet inställt på bättre prestation­er.

David Karlingsjö deltog i discipline­rna 1000 meter teamsprint och 500 meter masstart, där han placerade sig på 19:e respektive 18:e plats.

– Den här helgen gick det betydligt bättre än vad det gjorde den förra, framförall­t på 1000 meter, berättar Karlingsjö.

För Wilhelm Ekensskärs del var det 1000 meter och 3000 meter (teamsprint) samt 1500 meter (masstart) som stod på agendan. Allra bäst resultatmä­ssigt gick det på 3000 meter där han blev åtta.

– Den här insatsen var mycket bättre än den jag stod för under den förra helgen. Nu känner jag verkligen att formen är tillbaka, säger Ekensskär, som paradoxalt nog tycker att hans insats på 1500 meter (18:e plats) var såväl hans bästa som sämsta under helgen.

– Det kanske låter konstigt, men det här var mitt snabbaste lopp på distansen för säsongen. Samtidigt begränsade­s jag av dåliga och tighta växlingar som tog mycket kraft mot slutet.

På 1000 meter blev det en 22:a plats.

I discipline­n Team Sprint tävlar Ekensskär och Karlingsjö ihop med Emil Klockar från Sundsvall. Efter stabila prestation­er i helgen ligger de på en total fjärdeplat­s.

 ?? Bild: Privat ?? Wilhelm ekensskär tävlade i helgen i nederlände­rna och blev som bäst åtta på 3000 meter.
Bild: Privat Wilhelm ekensskär tävlade i helgen i nederlände­rna och blev som bäst åtta på 3000 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden