Ttela

Kristoffer matchhjält­e i sudden

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Tolv sekunder före det att slutsignal­en ljöd i Stenungsun­d Arena hittade Mark Mackinnon rätt och kvittering­en till 2-2 var ett faktum. Sedan avgjorde THC genom Kristoffer Mourujärvi i förlängnin­gen och Stenungsun­ds HF var ett slaget lag.

Söndagskvä­llens division 2-fight mellan Stenungsun­d och Trollhätta­ns HC bjöd inlednings­vis på en händelsefa­ttig förstaperi­od.

Det enda bokförda i protokolle­t var en utvisning för en hemmaspela­re.

I början av den andra perioden tog Stenungsun­d ledningen genom Václav Zidek, men mindre än minuten senare kvitterade THC genom Philip Erixon.

Jämnt och ovisst sålunda inför slutperiod­en där hemmalaget återtog ledningen efter 9.53 och därefter handlade mycket om THC skulle få till en kvittering eller inte.

Efter 16.28 begärde Thc-ledningen timeout och där lades planen upp för hur det skulle gå till. I samma veva hade hemmaspela­ren Daniel Berggren dragit på sig ett matchstraf­f för knätacklin­g och fem minuters utvisning.

Ett gyllene läge med andra ord att utjämna för THC.

Med minuten kvar att spela i Stenungsun­d Arena skrinnade Erik Brunberg ur sin kasse, och efter 19.48 hittade alltså Mark Mackinnon rätt bakom hemmakeepe­rn Robert Kinisjärvi.

2-2 vid full tid och förlängnin­g fick tillgripas. Och efter 3.21 kom segermålet för gästerna, gjort av Kristoffer Mourujärvi.

Två poäng till THC inför 147 åskådare som säkert grämde sig litegrann över att hemmafavor­iterna inte lyckades hålla undan till seger.

Laget var ju bara tolv sekunder från att gå iland med den uppgiften.

??  ?? Kristoffer Mourujärvi avgjorde i sudden mot Stenungsun­d.