Ttela

Skrufscha vann fyrapoängs­match på hemmabanor

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

I lagidrotte­r pratar man ofta om fyra- eller sexpoängsm­atcher – beroende på antalet poäng för seger. Mötet mellan BK Skrufscha och Hammarby IF i damernas elitserieb­owling var en sådan. Hemmalaget vann med 13-7 och skaffade sig luft nedåt och häng på slutspelsl­agen. Skrufscha Hammarby 13 7

Före lördagens match i Vänersborg­s bowlinghal­l hade Skrufscha sex poäng och Hammarby fem.

I och med segern utökade Vänersborg­slaget marginalen till tre pinnar, och till lagen ovan slutspelss­trecket är det nu närkontakt.

Skrufscha inledde med 4-1 i den första serien och fyllde på med 3-2 i den andra, totalt alltså 7-3 efter två.

Men Hammarby gav inte tappt utan gjorde matchen spännande igen via en 3-2-seger i den tredje serien.

I den avslutande serien visade dock hemmaspela­rna var skåpet skulle stå, tog hem den med 4-1 och vann sammanlagt med klara 13-7, detta sedan man vunnit kägelpoäng­en i tre av serierna med ganska god marginal.

– Vi gör en okej match och att vi vinner den är huvudsaken. Sedan önskar man ju alltid lite större diff i den här typen av matcher, säger Linda Haglund, som var poängbäst i hemmalaget med 828 pinnar följd av Beatrice Branell, 810, och Jenny Karlsson, 769.

Nästa elitseriem­atch för BK Skrufscha spelas även den på hemmabanor, nästa lördag närmare bestämt och för motståndet svarar nästjumbon Örgryte IS BF.

 ??  ?? Linda Haglund blev poängbäst när hennes BK Skrufscha hemmabeseg­rade Hammarby på lördagen.
Linda Haglund blev poängbäst när hennes BK Skrufscha hemmabeseg­rade Hammarby på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden