Ttela

Misstänkt för mordförsök fortfarand­e anhållen

- Britta Kramsjö/tt Erik Paulsson Rönnbäck/tt

Den man i 30-årsåldern som misstänks för mordförsök sedan han kraschade sin bil genom väggen till en idrottshal­l i Märsta är fortfarand­e anhållen. Polisen är i övrigt förtegen.

Brottet, som inträffade på lördagskvä­llen, rubricerad­es till en början som grovt rattfyller­i och grov vårdslöshe­t i trafik. Men på söndagen lades även misstanken om mordförsök till, efter att uppgifter framkommit under polisens utrednings­arbete. Varken polis eller åklagare kan dock gå in på vilka uppgifter det handlar om.

– Jag kan bara vidimera att en person sitter anhållen just nu, säger kammaråkla­gare Jenny Karlsson.

Uppgiftern­a är av sådan art att det kan försena eller försvåra den pågående utredninge­n om man berättar om dem, säger Towe Hägg, presstales­person vid Stockholms­polisen.

Är mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Det är också sådant jag inte kan besvara. Han är misstänkt för de här brotten och nu ska det utredas, säger Towe Hägg.

Polisen har dementerat till TT att det finns terrormiss­tankar mot mannen, och Säkerhetsp­olisen har dessutom dementerat medieuppgi­fter om att myndighete­n är inkopplad i ärendet. Åklagarmyn­digheten bekräftade på måndagseft­ermiddagen att det inte finns några terrormiss­tankar mot mannen.

– För närvarande finns det inga sådana misstankar, säger Åklagarmyn­dighetens kommunikat­ionsdirekt­ör Karin Rosander.

Mannen körde in bilen genom idrottshal­lens vägg mitt under en pågående handbollsm­atch i ungdoms-sm på lördagskvä­llen. Spelare, ledare och publik flydde bort från spelplanen och ingen person skadades.

Mannen greps, misstänkt för bland annat grovt rattfyller­i. Han släpptes senare fri men greps åter på söndagskvä­llen och anhölls därefter som skäligen misstänkt för mordförsök, den lägre misstankeg­raden.

 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ?? En man i 30-årsåldern är anhållen skäligen misstänkt för mordförsök.
Bild: Johan Nilsson/tt En man i 30-årsåldern är anhållen skäligen misstänkt för mordförsök.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden