Ttela

Polisen bekymrade över försvunnen 20-åring

- David Carlsson/tt

Polisen fortsätter att söka i det avspärrade området i skånska Tollarp, där fynd kopplade till den försvunna 20-åriga kvinnan hittades under helgen. – Ju längre tiden går utan att vi hittar några livstecken desto mer bekymrade blir vi, säger Robert Loeffel vid polisen.

Den 22 november gjordes de senast kända observatio­nerna av den 20-åriga kvinnan, som nu har varit försvunnen i över en vecka. Under den gångna helgen arbetade polisen intensivt i sökandet efter kvinnan, med hjälp av bland annat helikopter och specialsök­hundar.

På lördagen gjorde polisen flera fynd i ett område utmed Vramsån i södra Tollarp. Området är avspärrat och polisen är på plats även på måndagen.

– Det är föremål som har hittats. Vi vill inte berätta vad det är för föremål, vi ska undersöka om det har bäring i det här fallet, säger

Robert Loeffel, polisens presstales­person.

Är det föremål som ska ha tillhört kvinnan?

– Det är en av arbetshypo­teserna. Polisen misstänker brott och ärendet rubriceras som människoro­v, men Loeffel vill inte kommentera om det finns någon misstänkt gärningspe­rson i nuläget. Samtidigt håller polisen på att teckna en bild av kvinnans kontaktnät för att hitta möjliga spår i fallet.

– Jag kan säga att ju längre tiden går utan att vi hittar några livstecken desto mer bekymrade blir vi, säger han.

– Vi jobbar för fullt, och vår ambition är naturligtv­is att hitta henne vid liv. Men vi kan inte sätta in aktiva sökinsatse­r på måfå. Vi måste ha konkreta uppgifter att gå på, till exempel fynden som hittades.

På måndagen är polisens mobila kontor på plats i Tollarp med syftet att få in tips från allmänhete­n, som också uppmanas att höra av sig med informatio­n till telefonnum­mer 114 14 eller via tipsformul­äret på polisens hemsida.

– Det kan vara observatio­ner från den 22 november, men det kan också vara något som har hänt innan eller efter det. Folk bör inte binda sig till vissa datum, säger Robert Loeffel.

Frivilligo­rganisatio­nen Fikk anordnar en ny sökinsats på måndagen, efter att ett 30-tal frivilliga personer sökte efter den försvunna kvinnan under helgen.

 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ?? Polisen gjorde flera fynd i sökandet efter den försvunna 20-åringen i skånska Tollarp på lördagen.
Bild: Johan Nilsson/tt Polisen gjorde flera fynd i sökandet efter den försvunna 20-åringen i skånska Tollarp på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden