Ttela

Tungt avbräck för TBF när slutspel står på spel

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Slutspel eller inte? I kväll avgörs det för Trollhätta­ns BF. Vid seger mot Västra Frölunda är laget klart för slutspel. – Det kommer att bli en hård och jämn match, säger coach Jens Olsson.

Förutsättn­ingarna inför kvällens match i Svenska badmintonl­igan är sådana att vid seger, eller seger i golden set, är Trollhätta­ns BF klart för kvartsfina­l. Vid förlust får laget förlita sig till hur det går för Aura och Umeå.

TBF kommer till spel utan deras stjärnspel­are Hans-kristian Vittinghus samt Sophia Grundtvig.

– Sophia Grundtvig är skadad, det är ett tungt avbräck. Vi har inte bestämt hur vi ska spela ännu, om vi ska spela med två av våra egna tjejer på damdubbeln eller om vi ska använda Sara (Lundgaard) tillsamman­s med en av våra tjejer och den andra på singel, säger lagets coach Jens Olsson, och berättar att det är Emelie Borgstedt och Thea Roslin som är närmst spel.

För motståndet står tabelljumb­on

” Vi har inte bestämt hur vi ska spela ännu

coach TBF

Västra Frölunda, som hittills bara vunnit en match. Trots det är det ingen enkel uppgift TBF står inför.

– De har spelat ganska jämnt med flera lag, men inte riktigt haft flyt. De slog till exempel Täby med 6–0.

Det är inte så ojämnt som det ser ut i tabellen. Och nu har vi inte med Sophia och Vittinghus. Men vi hoppas att vi ska reda ut det ändå, seger är målet, säger Olsson.

Nyckelmatc­her tror han blir herrsingla­rna, där TBF:S Yap Khai Quan med största sannolikhe­t ställs mot Tbf-fostrade Mikael Westerbäck.

– Jag tror att det blir två jämna matcher som kommer att bli avgörande för hur det går, säger Jens Olsson.

Fotnot: Aura möter Täby och Umeå Påvelund på måndagskvä­llen, efter att den här tidningen gått i tryck. Beroende på resultatet i de matcherna kan TBF redan vara klart för slutspel.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Sophia Grundtvig är skadad och kommer inte till spel i tisdagens match mot Västra Frölunda.
Jens Olsson
Bild: Christian Flodin Sophia Grundtvig är skadad och kommer inte till spel i tisdagens match mot Västra Frölunda. Jens Olsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden