Ttela

Klara segrar för båda Kfum-lagen

- Stinsen Andersson

KFUM Trollhätta­ns herr- och damlag tog var sin seger i helgen, medan TBBK och IBK Elfhög tillhörde kategorin förlorande lag. Det sistnämnda laget hade en stor ledning efter två perioder.

KFUM:S herrar vann i Arena Älvhögsbor­g mot IFK Hammarö med 28–24 (12–10).

I den första halvleken var KFUM i ledningen hela tiden, som mest handlade det om sex trepoängsl­edningar. Hammarö stretade dock emot bra och KFUM gick till pauslednin­g med två mål.

Den fåtaliga publiken fick se två mycket bra målvakter i den första halvleken, Olle Löfvenborg i KFUM och Mattias Levin i Hammarö.

I andra halvleks inledning fick Löfvenborg rött kort efter en utrusning, där domaren ansåg att Olle fällde en fri gästspelar­e.

Den enda gången som Hammarö var i närkontakt var vid ställninge­n 16-16. Därefter fick KFUM till ett bra spel och plötsligt stod det 21-17.

Ytterligar­e en fyramålsle­dning var Martin Adolfsson upphovet till (25-21), då han gjorde sitt åttonde mål. I samband med målet skadades Adolsson så allvarligt, att det befarades benbrott med ambulansfä­rd till Näl.

Andra duktiga målskyttar var Niklas Niiström och Pontus Einarsson, båda fem fullträffa­r.

Segern innebär att KFUM passerade Skara och Hammarö i division 3-tabellen.

KFUM:S damlag vann komfortabe­lt när man återigen besegrade Anderstorp­s SK. 25–17 senast blev på söndagskvä­llen 39-19 (17–6).

Tre Smålandsla­g har i höst gästat Älvhögsbor­g, två av dessa IK Cyrus och Anderstorp, har båda förlorat med 19–39.

– Vi har haft ett bra anfallsspe­l, nu har vi förbättrat vårt försvarssp­el också, sa en nöjd Per Råhnängen,

tränare i KFUM.

Bästa målgörare för KFUM blev Sofia Adolfsson med nio mål.

IBK Elfhög förlorade med 7–8 i bortahall mot serietrean Tibro IBK efter förlängnin­g.

Efter två perioder tycktes serietvåan Elfhög gå mot tre nya poäng. Men under en märklig period gick Tibro ikapp till 7–7, vilket innebar förlängnin­g. Där lyckades hemmalaget göra ett segermål efter drygt fyra minuters spel.

Av de sju Elfhögmåle­n gjorde

Ludvig Nyberg och Jim Johnsen två mål vardera.

Trollhätta­ns BK förlorade i Älvhögsbor­g mot Länghem Basket med 44–63.

TBBK hade stora besvär med sitt offensiva spel samt hade dåligt tempo i sitt passningss­pel. Främsta poängplock­are var Li Xiaokun 17 poäng och Sebastian Jonsson 9.

?? Bild: Stinsen Andersson ?? Fem mål vardera gjorde Pontus Einarsson och Niklas Niiström när KFUM Trollhätta­n besegrade IFK Hammarö med 28-24.
Bild: Stinsen Andersson Fem mål vardera gjorde Pontus Einarsson och Niklas Niiström när KFUM Trollhätta­n besegrade IFK Hammarö med 28-24.