Ttela

Garpenlöv byter halva laget: ”Klart jag vill ha en vinst”

- Göran Sundberg/tt

Johan Garpenlöv byter ut halva laget till Channel One Cup. Men Tre Kronors förbundska­pten säger sig inte vara pressad över att fortfarand­e vara segerlös. – Det är klart jag vill ha en vinst, men det viktigaste för mig är att vi vinner Vm-guldet, säger han.

Efter tre raka förluster i Karjalatur­neringen för en månad sedan tar Garpenlöv nya tag med ett till hälften nytt lag när det är dags för Channel One Cup i Moskva nästa vecka.

Den nye förbundska­ptenen har tolv nya spelare i laget och har behållit lika många.

Till viss del är han tvungen. Luleå, Frölunda och Djurgården spelar kvartsfina­l i Champions Hockey League nästa tisdag och Garpenlöv har valt att inte ta ut spelare från de lagen.

– De som kommer in sent har haft svårt att prestera, säger han om tidigare erfarenhet­er.

Tre Kronor hade svårt med sitt offensiva spel i Karjala och gjorde bara ett mål i matcherna mot Tjeckien och Finland. Av sammanlagt sex svenska mål i Karjala kom fyra från backar.

Nu finns en spännande forward i Magnus Pääjärvi som efter nio säsonger i Nordamerik­a flyttat tillbaka till Europa där han gjort fyra mål och nio poäng på 15 matcher för Lokomotiv Jaroslavl i KHL. Pääjärvi var med i Vm-guldlaget i Köpenhamn 2018.

En spelare som kan bidra offensivt.

– Han får en lite mer offensiv roll än i Vm-laget och det är ju hans roll från grunden. Jag ser jättefina saker i hans spel i Lokomotiv. Han är en spelare som kan göra mål och producera, men samtidigt måste fler ta på sig det ansvaret, säger Garpenlöv.

Färjestads Gustav Rydahl är ende debutant, han var uttagen till Karjala men tvingades då tacka nej på grund av skada.

Tre Kronor jagar fortfarand­e sin första seger under Garpenlöv, men förbundska­ptenen säger att han inte känner sig pressad.

– Jag vill vinna varje match. Vi ledare vill det, killarna vill det och det är vad vi jobbar för. Men det viktigaste för mig är att vi vinner Vm-guldet, så under resan fram dit ska vi göra allt vi kan för att vinna varje match. Men om det är någon gång jag kommer att känna press så är det under VM, det är då vi vill visa vad vi går för och det är då vi ska leverera, säger han.

Två aktuella spelare som tackat nej till spel är Anton Lander, Lokomotiv Jaroslavl, som ska bli pappa och Marcus Krüger, Zürich, som har ont i en fot.

 ?? Bild: Jonas Ekströmer ?? Johan Garpenlöv.
Bild: Jonas Ekströmer Johan Garpenlöv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden