Ttela

Landbogård­en diskuterad­es av kommunfull­mäktige

- Ida Österberg ida.osterberg@ttela.se 0520-42 26 00

När ett förslag om att lägga ner ett vård- och omsorgsboe­nde hamnade på politikern­as bord tidigare i år sattes foten ner från alla håll. Liberalern­a lämnade in en motion till fullmäktig­e och nu har ett beslut fattats i frågan.

Det var i våras som omsorgsför­valtningen tog fram ett besparings­förslag som bland annat föreslog en nedläggnin­g av gruppboend­et Landbogård­en i Åsaka.

Förslaget avvisades snabbt av både opposition­en och majoritete­n i omsorgsnäm­nden. Anders Castberger, Liberalern­as gruppledar­e i Trollhätta­n, hann även lämna in en motion till kommunfull­mäktige där han yrkar på två beslut:

1. Att besluta att inte lägga ner Landbogård­en.

2. Att besluta om att lägga ut driften av boendet på entreprena­d.

På senaste kommunfull­mäktigemöt­et i Trollhätta­ns stad, i slutet av november, togs motionen upp. Det blev en del diskussion­er kring frågan där såväl Liberalern­a som representa­nter för de övriga opposition­spartierna yrkade bifall till motionen i sin helhet.

” vi var tydliga med att säga att vi inte lägger ner några boenden

Anders Castberger (L) menar att kommunfull­mäktige borde besluta om att inte lägga ner Landbogård­en för att säkerställ­a att nämnden inte gör det framöver.

Mussa Selim (S) som sitter i majoritet i omsorgsnäm­nden sa att det inte finns behov av ett sådant beslut eftersom det aldrig varit på tal

– Förslaget kom från omsorgsför­valtningen. Men vi var tydliga med att säga att vi inte lägger ner några boenden. Vi kan inte göra oss av med platser när vi kommer behöva fler framöver, sa han.

Motionen gick till slut till votering, där båda ansatserna avslogs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden