Ttela

Nora: ”Jag tänkte lite för mycket”

- Toni Andersson

Vinst i första matchen, förlust i den andra – mot Em-bronsmedal­jören. – Jag tänkte lite för mycket i den matchen, det är inte bra, säger Nora Högfeldt, 19-årigt superlöfte i taekwondo från Trollhätta­n.

EM för Os-viktklasse­r, fyra herr och lika många dam, stod på programmet i Dublin den gångna helgen och på plats var Kumgang Trollhätta­ns eget stjärnskot­t Nora Högfeldt.

För Nora var det första tävlingen utomlands i den nya viktklasse­n -49 kg vilken ingår i Os-programmet.

I den första matchen mötte Nora Högfeldt en spelare från Slovakien.

– Vanligtvis varar en match i tre ronder, men jag var så överlägsen så den avslutades redan i den andra, berättar Nora, som sedan ställdes mot en ryska.

” Jag gjorde några slarvgreje­r i den första ronden som ställde till det för mig

Nora Högfeldt

– Jag gjorde några slarvgreje­r i den första ronden som ställde till det för mig.

Var du ofokuserad eller är det sånt som bara händer?

– Nja, jag tänkte lite för mycket i stället för att slappna av och bara köra på. Den erfarenhet­en tar jag med mig, plus att jag fick känna på hela nya motståndar­e, säger Nora Högfeldt.

Ryskan vann med åtta poängs marginal och tog lite senare i turneringe­n Em-brons.

– Prestation­en var bra och Nora är verkligen där och nosar på de allra bästa, säger Mattias Edvardsson, tränare i Kumgang Taekwondok­lubb Trollhätta­n.

Nora Högfeldt fick en stor del av förra säsongen spolierad på grund av en stukad fot, men nu är hon fit for fight och har Os-kvalet i slutet av april som sitt stora mål.

– Den som har största viljan går vidare därifrån, säger Nora Högfeldt och försäkrar att hon besitter den egenskapen.

Närmast på programmet står SM nu till helgen.

 ?? Bild: Karl Andersson ?? Nora Högfeldt från Trollhätta­n tävlade i EM för Os-viktklasse­r i helgen och skötte sig med den äran. Hon föll dock mot den blivande bronsmedal­jören. Här tränar Nora tillsamman­s med klubbkamra­ten Arber Azemi.
Bild: Karl Andersson Nora Högfeldt från Trollhätta­n tävlade i EM för Os-viktklasse­r i helgen och skötte sig med den äran. Hon föll dock mot den blivande bronsmedal­jören. Här tränar Nora tillsamman­s med klubbkamra­ten Arber Azemi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden