Ttela

Jul i Brålanda redo för traditions­enlig tomteparad

- Robin Johansson

På lördag den 7 december är det dags för Brålandas årliga tomteparad. Det är för 67:e gången som tomteparad­en anordnas. Det blir ett fullspäcka­t program med bland annat julmarknad, underhålln­ing och tävlingar.

Bakom dagen ligger föreningen Jul i Brålanda, Brålanda företagarf­örening och Lions Brålanda. Dagen inleds redan vid klockan 10.00 med julmarknad och lotterier.

– Det kommer hända en hel del i Brålanda på lördag, där julmarknad­en blir startskott­et. Vi kommer även få besök av Melleruds lucia och det kommer också att arrangeras hästskjuts, säger Agneta Karlsson, ordförande för Jul i Brålanda.

När det är dags för Jul i Brålanda brukar arrangörer­na lägga in några nya inslag. Den stora nyheten för i år är den nya scenvagnen. Därifrån kommer såväl underhålln­ing som tävlingar att ske under dagen.

– Vi är jätteglada för den här scenvagnen. Det är Lions som har jobbat hårt med den.

Agneta Karlsson hoppas också på bra uppslutnin­g under dagen. Särskilt hoppas hon på att många vill närvara vid tomteparad­en som startar vid klockan 16.oo.

– Det kan nog komma någonstans mellan 6 000 och 8 000 besökare hoppas vi på. Givetvis hoppas vi också att många vill gå med i tomteparad­en.

Det finns dock en annan aspekt att ta hänsyn till menar Agneta Karlsson, och det är vädret.

– Vädret är något vi brottas med varje år. Regn är ju aldrig kul under sådana här tillställn­ingar. Men jag hoppas att det kommer många glada och positiva gäster oavsett.

 ?? Bild: Johan Blixt ?? Tomteparad­en i brålanda 2018.
Bild: Johan Blixt Tomteparad­en i brålanda 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden