Ttela

Unga elverktygs­tjuvar åtalas

- Micael Thernström micael.thernstom@ttela.se 0520-42 26 00

Tre män i 20-25-årsåldern, står nu åtalade för inbrott och elverktygs­stöld i Trollhätta­n i början av november. Två av männen har nu suttit häktade sedan den 13 november.

Enligt åtalet bröt sig de tre männen sig in i byggvaruhu­set i Trollhätta­n strax efter midnatt natten till måndag den 11 november och stal en mängd elverktyg.

Det var strax efter klockan tolv på natten mot tisdag som de tre åtalade männen ska ha brutit sig in på byggvaruhu­set. Enligt den övervaknin­gsfilm som förekommer i förundersö­kningsprot­okollet framgår det att de tre ska ha klippt upp grindarna till byggvaruhu­set och sedan brutit sig in genom en plåtvägg.

Väl inne i byggvaruhu­set ska de tre ha plockat på sig mängder med elverktyg, arbetskläd­er och annat. I förundersö­kningen uppskattas värdet av det stulna godset till närmare 20 000 kronor. För att sedan transporte­ra detta till sin bil, med hjälp av en skottkärra de fann inne i butiksloka­len.

Tack vare ett vittne som passerade byggvaruhu­set kunde polisen snabbt påbörja förföljand­et av den bil som två de misstänkta männen använde vid inbrottsti­llfället.

Från Lilla Edet utvecklade sig förföljand­et till en ren biljakt, där hastighete­n, enligt poliserna själva och en av de åtalade, uppgick till närmare 180 kilometer i timmen.

Bilen de två misstänkta gärningsmä­nnen färdades i kunde stoppas av polisen, strax efter Angeredsbr­on, med hjälp av en spikmatta.

Den tredje misstänkte gärningsma­nnen kunde gripas vid ett senare tillfälle.

Huvudförha­ndling av målet sker den 6 december. Alla tre står nu åtalade i Vänersborg­s tingsrätt för stöld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden