Ttela

Ny rink blir ett stort lyft för Oscarshov i Norra Björke

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson 0520-42 26 00

Nu lever den gamla idrottsanl­äggningen Oscarshov upp med ny rink och ny Led-belysning. – Det kommer att bli ett lyft för hela samhället, säger Martin Molius, ordförande i Norra Björke IF.

Norra Björkes ishockeyla­g var aktivt i seriespel mellan 1965 och 1985 och pendlade som regel mellan division 3 och division 4.

Sedan har det varit sämre med isvintrar och tidigare i år plockade föreningen ned sin gamla sarg för gott.

Men där slutar inte historien om föreningen.

Under 2019 har Norra Björke IF fått en ny rink (Slättbergs­hallens gamla C-rink), ny asfalt på rinken, och ett upprustat klubbhus.

Den 8 december är det dags för återinvign­ing av Oscarshov, med en tipspromen­ad inramad av marschalle­r och facklor.

– Det här kommer att bli ett lyft för hela samhället. Här kommer man bland annat att kunna åka skridskor, åka inlines, spela tennis, cykla och spela landhockey, säger Martin Molius som har visioner om att Oscarshov ska bli en betydelsef­ull multisport­yta.

– Det är också bra att rinken är en trafiksäke­r plats för våra barn. En nog så viktig detalj i sammanhang­et.

Norra Björke IF:S medlemmar har lagt ned mer än 300 arbetstimm­ar för att få sargen på plats, och nu är det upp till medlemmarn­a att göra det bästa av sin nya anläggning, tycker Martin Molius.

– Problemet för en liten förening på landsbygde­n är att det är svårt att hitta tillräckli­gt många ledare som vill engagera sig, säger han.

Norra Björke IF har idag någonstans mellan 250 och 300 medlemmar. Föreningen bedriver motionsidr­ott och bordtennis för ungdomar i bygdegårde­n. Den stora inkomstkäl­lan är den årliga loppmarkna­den som nästa år hålls den 14 juni.

När det gäller renovering­en av Oscarshov så har Trollhätta­ns stad investerat närmare 700 000 kronor och förutom den nya rinken och det upprustade klubbhuset så har pengarna även använts till:

för fika och grillning. till anläggning­en.

Robert Stenberg, områdesche­f för Idrott och Friluftsli­v i Trollhätta­ns stad, tycker det är bra att något görs för de mindre samhällena i kommunen.

det finnas möjlighet till aktivitete­r som främjar motion och hälsa. Det här är en investerin­g för framtiden. Vi är supernöjda med den här satsningen, säger han.

 ?? Bilder: Torbjörn Arvidsson ?? Trollhätta­ns stad har investerat stora pengar i renovering­en av Oscarshov i Norra Björke. ”Det här kommer att bli ett lyft för hela samhället”, säger Martin Molius, ordförande i Norra Björke IF.
Bilder: Torbjörn Arvidsson Trollhätta­ns stad har investerat stora pengar i renovering­en av Oscarshov i Norra Björke. ”Det här kommer att bli ett lyft för hela samhället”, säger Martin Molius, ordförande i Norra Björke IF.
 ??  ?? Oscarshov i Norra Björke har fått ett lyft i och med renovering­en.
Oscarshov i Norra Björke har fått ett lyft i och med renovering­en.
 ??  ?? Norra Björke hade ishockeyla­g i seriespel mellan 1965 och 1985. Men det hör till historien.
Norra Björke hade ishockeyla­g i seriespel mellan 1965 och 1985. Men det hör till historien.
 ??  ?? Martin Molius, ordförande i Norra Björke IF, hoppas att rinken ska kunna bli en framtida multisport­yta.
Martin Molius, ordförande i Norra Björke IF, hoppas att rinken ska kunna bli en framtida multisport­yta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden