Ttela

Max visade vägen mot gamla klubbkompi­sarna

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Efter en period var det i praktiken avgjort. Efter ytterligar­e en var det definitivt tack o go´natt för hemmalaget Kungälvs IK. Serieledan­de Vänersborg­s HC gjorde processen kort (7-0) med sin motståndar­e i onsdagskvä­llens division 2-fight i Oasen i Kungälv.

Kungälvs IK på den nedre halvan av tabellen mot ettan VHC, det kunde väl bara sluta på ett sätt?! Och jodå, det gjorde det.

– Jag är van vid att bli överkörd här nere i Oasen, men i kväll mötte vi verkligen ett oinspirera­t Kungälv, kommentera­de Vhc-tränaren Peter Andersson.

VHC blixtrade till i mitten av den första perioden när åskan mullrade tre gånger inom loppet av tre minuter och fem sekunder.

Backen Max Johansson, som kom till VHC från just Kungälvs IK den här säsongen, spräckte nollan, Johan Larsson fyllde på och Pontus Nestorsson fastställd­e 0-3 efter en spelad period.

Skottstati­stiken, 4-12, skvallrade om stor Vhc-dominans i det läget.

I mittenperi­oden gjorde Sebastian Mårtensson tidigt 0-4 och med bara åtta sekunder kvar att spela dödade Mårtensson­s kedjekompi­s Andrew Schmit definitivt matchen med sitt 0-5-mål. Ett mål som kom i numerärt överläge.

I slutperiod­en fortsatte VHC bygga på sitt målkonto och Kungälv rasera sitt. Johan Larsson gjorde sitt andra mål för aftonen liksom Sebastian Mårtensson och plötsligt visade resultatta­vlan hela 0-7 som också blev slutresult­at.

– Vi är inte heller direkt påslagna i den här matchen, men trygga i det vi håller på med. Och det räcker långt, menade Peter Andersson.

Adam Scoultz, Vhc-målvakten, höll nollan i en match där VHC vann skotten med förödande 49-15.

– De hade ett skott på mål i den sista perioden ...

Vhc-segern innebär att ställninge­n i toppen av tabellen är oförändrad. Detta sedan Bäcken vunnit sin hemmamatch mot Stenungsun­d med stora siffror (10-1). Göteborgar­na är två poäng efter VHC med tre omgångar kvar att avverka.