Ttela

Nyberg hyllar moralen i THC

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Säga vad man vill om Trollhätta­ns HC, men man ger sig aldrig. – Det är moral i det här gänget, säger tränaren Pontus Nyberg.

Onsdagens resultat ger fortfarand­e THC en teoretisk chans att nå spel i alltvåan, men i praktiken väntar fortsättni­ngsserien efter årsskiftet, och det gjorde att vikten av tre poäng mot Nittorp knappast behövde påpekas.

Tvåmålssky­tten Bradley Duffin vet vad som gäller:

– De tre matcherna som återstår blir oerhört viktiga, det gäller att få med sig så många poäng som möjligt in i nästa serie.

Nu öppnade han målskyttet tidigt i matchen (1.19) och avslutade detsamma när bara 14 sekunder återstod av ordinarie tid, mål i öppen kasse sedan Nittorp plockat ut sin målvakt Felix Tengvall.

– Egentligen två fula mål, tur för mig att det inte är några bilder på matchproto­kollet, sa den lille kanadensar­en och log brett.

Målen stod förresten som spön i backen inlednings­vis, matchuret hade inte hunnit längre än till 3.49 när Stephan Beauvais gav THC ledningen med 2-1.

Och när Lukas Karlsson fyllde på med hemmalaget­s trea i mittenperi­oden – framspelad av Beauvais – så kunde den 20-årige Thc-produkten inte valt ett bättre tillfälle att göra säsongens första seriemål.

Ändå blev det nervöst för de med sympatiern­a hos hemmalaget när en av skador sargad spelartrup­p dessutom reducerade­s två gånger om under matchens gång, både Philip Erixon (illamående) och lagkaptene­n William Frölin (skada) tvingades kliva av.

– Det ställde så klart till det, vi hade ju redan tre forwards borta. Inget skönspel och ingen supermatch från vår sida, men vi krigade hela vägen, konstatera­de THC:S Pontus Nyberg.

Det behövdes efter Nittorps reducering i till 3-2 mitt i den tredje perioden, spel i numerärt överläge sedan backen Beauvais visats ut för felaktig handpassni­ng.

Fotnot: Marcus Carlsson, William Käkelä-hedman och Kasper Josefsson finns alla på skadelista­n sedan tidigare, närmast comeback är Carlsson som är på is igen.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Bradley Duffin öppnade och stängde matchen mot Nittorp på onsdagskvä­llen.
Bild: Christian Flodin Bradley Duffin öppnade och stängde matchen mot Nittorp på onsdagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden