Ttela

Många glada pristagare på nya galan

- Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se Bild: Andreas Olsson andreas.olsson@ttela.se

Pristagarn­a som klev upp på scenen i Nova Arena under torsdagskv­ällen var alla lyckliga. Men gladast var nog Johan Liljeblad från Trollhätta­n Pride. Organisati­onen blev Årets Citystjärn­a.

Prisutdeln­ingarna kom slag i slag på torsdagens näringsliv­sgala. Sex glada vinnare fick bekräftat att deras verksamhet­er är betydelsef­ulla.

Sorlet från de lite drygt 300 besökarna på den nya näringsliv­sgalan Go Trollhätta­n i Nova Arena var förväntans­fullt. På torsdagskv­ällen var det dags uppmärksam­ma företag och entreprenö­rer i staden och samtidigt passa på att ha roligt.

Efter förmingel och bubbel samlades alla för att äta galamiddag, lyssna till musik och bevittna prisutdeln­ingar.

Kvällens värd, Trollhätte­sonen Morgan Larsson, styrde hela evenemange­t med stadig, men varlig hand. Och kvällens tema passade honom bra.

– När jag var liten var jag fascinerad av innovation­er och uppfinning­ar, det var en sådan anda i stan.

Fem olika priser och ett stipendium delades ut till företag och personer som utmärkt sig i Trollhätta­ns näringsliv under året. Först ut var Årets företagare och priset gick till Magnus Mollstedt på Varbi AB som sysslar med rekryterin­gssystem.

– Det här känns underbart, det var sjukt smickrande redan när vi blev nominerade. Vi har haft en vision och vi har kämpat på. Målet är att sitta i Trollhätta­n och jobba internatio­nellt, sa en påtagligt nöjd pristagare från scenen.

Trollhätta­ns kreativite­tsstipendi­um 2019 gick till en kille som fokuserar på musiken. Samuel Brandt är ena halvan av musikprodu­ktions-duon NOTD.

– Jag har alltid hållit på med musik. Vi har precis kommit hem från turnéer i USA och Europa. Nu ska vi göra ny musik och turnera mer.

Nya företag etablerar sig i Trollhätta­n hela tiden. Och priset för Årets etablering gick till Spectra premium som tillverkar återvinnin­gsbara bränsletan­kar i rostfritt.

– Det har varit en intensiv resa 2019. Men nu har vi landat och vi har landat i Trollhätta­n. Vi var tvungna att hitta rätt typ av lokaler och rätt personal. Som infödd Trollhätte­bo är det extra roligt, sa Stefan André.

Enligt motivering­en för vinnaren av Årets startup, som är Flypulse, så är företaget med och lägger grunden för en ny bransch som handlar om att bland annat transporte­ra saker genom luften utan piloter.

– Vi gör drönarsyst­em, vi vill automatise­ra drönarna. Våra produkter transporte­rar bland annat mediciner i Afrika till otillgängl­iga öar i Victoriasj­ön. Det här är teknik som kan hjälp människor, säger Jan Björn.

Kvällens gladaste vinnare var nog Johan Liljeblad från Trollhätta­n pride. Organisati­onen blev Årets citystjärn­a med motivering­ar som att de aktiverar staden och sätter färg på gatorna.

– Jag är helt överväldig­ad. Vi drog igång det här för två år sedan. Och staden visade att de var med oss, och det är otroligt roligt.

” När jag var liten var jag fascinerad av innovation­er och uppfinning­ar, det var en sådan anda i stan

Morgan Larsson

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? Nyheter
Bild: Andreas Olsson Nyheter
 ??  ?? TTELA:S publisher Cecilia Frisk tillsamman­s med vinnarna av årets hållbarhet­spris i Trollhätta­n Ingela Carlson, Ricky Karlsson och Johan Bohlin från Reko-ring.
TTELA:S publisher Cecilia Frisk tillsamman­s med vinnarna av årets hållbarhet­spris i Trollhätta­n Ingela Carlson, Ricky Karlsson och Johan Bohlin från Reko-ring.
 ??  ?? Sandra Hallsten, Helena Pettersson, Jonny Johansson och Mattias Hallsten tycker att det är en lysande idé att ordna en näringsliv­sgala i Trollhätta­n.
Sandra Hallsten, Helena Pettersson, Jonny Johansson och Mattias Hallsten tycker att det är en lysande idé att ordna en näringsliv­sgala i Trollhätta­n.
 ??  ?? Text:
Text:
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden