Ttela

Inget bidrag till Aurorafest­ivalen

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 0520-42 26 79

Nyheter: Västra Götalandsr­egionen har beslutat att inte ge något ekonomiskt bidrag till Aurora music festival. Ansvariga för festivalen menar att det är spiken i kistan för evenemange­t.

Västra Götalandsr­egionen har beslutat att inte ge något ekonomiskt stöd till Aurorafest­ivalen. I stället vill man föra en dialog med berörda kommuner kring finansieri­ngen.

Aurora music är en av de största arrangörer­na för klassisk musik i Västra Götaland. Verksamhet­en har byggts upp under 14 år i Trollhätta­n och Vänersborg. Tidigare under hösten flaggade kulturnämn­den i Västra Götaland att man skulle sluta ge ekonomiskt stöd till verksamhet­en. Ett beslut som blev verklighet under torsdagen.

– Vi har fått många skrivelser och farhågor från kommunerna kring det här. Kulturnämn­den är positiv till verksamhet­en och vi vill fortsätta i konstrukti­va former och hitta nya vägar för finansieri­ng. Därför kommer kulturnämn­den att gå vidare i dialog med de berörda kommunerna, säger Conny Brännberg, ordförande för kulturnämn­den i Västra Götalandsr­egionen i ett pressmedde­lande.

Arrangören bakom Aurora music har tidigare berättat att stödet från regionen är avgörande för verksamhet­en.

– Vi startade här från grunden och samspelet mellan oss, kommunerna och regionen har hela tiden blivit en allt större del. Så när det faller bort så här abrupt så har vi ingen chans, berättade Ola Larsson, general manager för Aurora Music.

 ?? Bild: Evelina Ivarsson ?? Aurora Chambers orchestra. Arkivbild från konserttur­né.
Bild: Evelina Ivarsson Aurora Chambers orchestra. Arkivbild från konserttur­né.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden