Ttela

Edethus vill bygga högre – köper fastighet i centrum

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Edethus vill bygga flera lägenheter i centrala Lilla Edet. Bolaget har precis köpt en fastighet där man planerar att öka antalet våningar.

TTELA har tidigare skrivit om det kommunala fastighets­bolagets intresse för kvarteret vid korsningen Göteborgsv­ägen och Hantverkar­egatan. Och nu har man alltså slagit till och köpt fastighete­n som innehåller en kinakrog och några lägenheter.

– Vi tillträder huset idag (torsdag) och kommer att informera hyresgäste­rna under dagen, säger AB Edethus vd Lars Wijkmark.

Säljare är Fortinova, som köpte en stor del av Gekås fastighete­r i mars 2018.

Edethus äger redan grannfasti­gheten. Därmed uppstår möjlighete­n att göra ett sammanhäng­ande bostadspro­jekt av det hela genom att höja byggnaden med två våningar.

Men innan alla idéer kan ta form måste det först till en planändrin­g för området, och därför dröjer det rimligen några år innan det kan bli byggstart.

– Svårt att säga i nuläget när vi kan komma igång, men det kan ta allt från tre till fem år, innan det blir byggstart, säger Wijkmark.

Edethus har tittat på centrum även på ett vidare plan. Bolaget planerar att utöka antalet bostäder i centrum ytterligar­e med badhuset på Majorsgata­n och ytterligar­e höjning av antalet våningar även på det andra hyreshuset på Hantverkar­gatan.

– Vi känner av en efterfråga­n på både stora och små lägenheter. Men vi vill också få igång centrum, handeln och göra det mera attraktivt, och det hoppas vi kan gå genom att få in mera människor. Jag hoppas att även andra fastighets­ägare kan hänga på, säger Lars Wijkmark.

 ??  ?? Här vill AB Edethus bygga på huset med två våningar och bygga samman kvarteret runt Göteborgsv­ägen och Hantverkar­egatan. Bild: Pasi Hakopuro
Här vill AB Edethus bygga på huset med två våningar och bygga samman kvarteret runt Göteborgsv­ägen och Hantverkar­egatan. Bild: Pasi Hakopuro

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden