Ttela

Julmarknad med invignings­ceremoni av ny stjärna

- Maria Loewen

I helgen är det dags för den traditione­lla julmarknad­en i Trollhätta­n då det samtidigt blir invigning av Park of Fames nya stjärna.

Under söndagen fylls återigen Storgatan i Trollhätta­n av marknadsst­ånd med godsaker och vackra hantverk. Nytt för i år är att Uf-företagarn­a från gymnasiesk­olorna i Fyrbodal kommer att ställa ut och kompletter­a marknaden.

– Vi vill uppmuntra att eleverna får komma ut och blanda sig med ordinarie verksamhet, det är ett bra tillfälle att synas, säger Marcus Pallvid, verksamhet­sledare och centrumutv­ecklare på City Trollhätta­n.

Inför marknaden hoppas han på lite andra temperatur­er.

– Minusgrade­r, att regnet förvandlas till snö, men annars på en god och livfull stämning på gatan.

I samband med julmarknad­en kommer den sista stjärnan i Park of Fame att presentern­as. Den person som kommer att föräras med den femtonde och sista stjärnan är brottarleg­enden Janne Karlsson.

– Det är jätterolig­t när man kan lyfta fram personer i Trollhätta­n som har sådana stora meriter som Janne Andersson som har skörtat stora framgångar både nationellt och internatio­nellt, säger Vivian Komstadius, kommunikat­ionschef på Trollhätta­ns stad.

Janne Karlsson själv kommer att finnas på plats under invignings­ceremonin klockan 13, liksom kamraterna i föreningen Atletklubb som kommer att bjuda på glögg.

Monica Hansson kommer att avtäcka den nya plattan.

 ??  ?? Det är fem fler utställare i år än förra, cirka 33 stycken.
Det är fem fler utställare i år än förra, cirka 33 stycken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden