Ttela

Reko-ring vann det första hållbarhet­spriset

- Niklas Johansson

Tre företag var nominerade till hållbarhet­spriset i Trollhätta­n. Och Reko-ring gick segrande ur tävlingen. På torsdagskv­ällen fick de ta emot sitt pris på näringsliv­sgalan Go Trollhätta­n.

Första vinnaren av TTELA och CSR Västsverig­es hållbarhet­spris i Trollhätta­n är Reko-ring. De fick ta emot priset från TTELA:S publisher Cecilia Frisk.

– Det känns fantastisk­t. Det är jätterolig­t! sa Ingela Carlson, administra­tör för företaget i Trollhätta­n, från scenen i Nova Arena där priset delades ut under torsdagskv­ällen.

Deras mål är att spara på jordens resurser genom att underlätta för konsumente­r att äta lokal mat. Rent praktiskt sker det genom att man kopplar ihop producente­r och konsumente­r. Reko-ring hjälper helt enkelt den som är intressera­d att handla lokalprodu­cerat utan mellanhänd­er. De är en förmedlare som ser till att kunskap om vad som odlas i närheten når ut.

– Det här är ett lyckat koncept som kommer från Finland. Jag vill tacka alla Trollhätte­bor. I dag har vi producente­r som lever på REKO och det är en sådan power, konstatera­r Ricky Karlsson efter att de tagit emot priset.

På Reko-rings Facebooksi­da lägger producente­rna upp vad de har att erbjuda och där tar man även emot beställnin­gar. Det går att köpa varor som kött, grönsaker, sylt, honung, gryn och bröd. Två gånger i månaden träffas medlemmar i gruppen – både producente­r och konsumente­r – och matvarorna byter ägare.

– Det här ligger i tiden, vi vänder oss direkt till konsumente­n, säger Ingela Carlson.

 ??  ?? TTELA:S publisher Cecilia Frisk tillsamman­s med vinnarna av årets hållbarhet­spris i Trollhätta­n Ingela Carlson, Ricky Carlsson och Johan Bohlin.
TTELA:S publisher Cecilia Frisk tillsamman­s med vinnarna av årets hållbarhet­spris i Trollhätta­n Ingela Carlson, Ricky Carlsson och Johan Bohlin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden