Ttela

Christian är hetaste spåret ta över i FCT

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

FC Trollhätta­n söker ny tränare till sitt U19-lag för nästa år. Hetaste spåret just nu: Christian Fredriksso­n. – Det har satt lite griller i huvudet på mig, säger han.

Efter fem år med Oddevolds U19 var Christian Fredriksso­n inställd på ett sabbatsår från fotbollen.

– Det enda som skulle kunna vara intressant är en grupp med 20-25 spelare i utveckling­sbar ålder.

Det har man i FCT, och det kan nu få Christian att ompröva sitt beslut.

– Det har satt lite griller i huvudet på mig, jag vill ju jobba med unga spelare som vill något. Jag är intressera­d och vi ska diskutera vidare.

Under 2019 tränades FCT:S U17lag av Karim Abdel Nabi och Oskar Wetterling men ingen av dem

” Jag tror vi kan gå i mål med honom daniel LENNARTSSO­N FC Trollhätta­n

kommer att vara kvar i föreningen.

Till nästa år kommer dessutom FCT att ha ett lag på U19-nivå istället, och det är där som Fredriksso­n kommer in i bilden.

– Han är ett av våra spår, vi träffades tidigare i veckan. Jag hoppas att vi kan gå i mål med honom, men det är en helhet som ska stämma också, bekräftar FCT:S Daniel Lennartsso­n.

Fct-ledaren och Christian Fredriksso­ns vägar har förresten korsats redan tidigare, i mitten av 1990-talet var de lagkamrate­r i IFK Trollhätta­n, när IFK tränades av Janne Axelsson, och när Lennartsso­n tränade Edet 2011 så tog han över på Ekaråsen efter just Fredriksso­n.

Christians karriär som både spelare och tränare är lång och han har utöver åren som tränare för Edet även varit verksam i Ödeborgs IF, Henåns IF, IK Oddevold (senior), Ljungskile (Tipselit), IFK Uddevalla (P17 Elit), Brålanda IF och senast i Oddevolds U19-organisati­on.

Som spelare represente­rade han bland annat IFK Strömstad, Karlskrona AIF, Ljungskile, Gunnilse, Mellerud, Oddevold och Grebbestad.

 ??  ?? christian Fredriksso­n är högaktuell som tränare för Fct:s U19.
christian Fredriksso­n är högaktuell som tränare för Fct:s U19.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden