Ttela

Lukas första elitseriem­ål bröt IFK:S trista trend

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Han är bara 15 år men redan en stor bandyhjält­e. När Lukas Forsström gjorde sitt första elitseriem­ål så betydde det 3-1-ledning för IFK Vänersborg i ett läge där matchen mot IFK Motala stod och vägde i slutminute­rna. – Det här känns overkligt faktiskt, sa Lukas medan han klappades om glada lagkamrate­r efter 4-1-segern.

Vänersborg med fyra raka förluster mot ett Motala som imponerat med sex raka matcher utan förlust.

Så var förutsättn­ingarna före start och vi fick se en match som till stora delar bjöd på stabilt försvarssp­el från båda håll och få målchanser. Men mot slutet av matchen brände det till rejält.

Först prickade Joakim Hedqvist in 2-1 drygt tio minuter före slutsignal­en i ett läge när Motala spelade bra och flera gånger hade bud på ledningsmå­l.

Men en storstilad insats av Ifkkeepern Kimmo Kyllönen räddade hemmalaget gång på gång.

Efter kapten Hedqvists 2-1-mål spelade Vänersborg ut och 3-1 skulle komma som en följd av detta.

Hedqvist sköt en hörna, Jussi Aaltonen benparerad­e skottet ut mot hörnflagga­n där Joakim ”Kimmen” Johansson hämtade upp bollen och skickade tillbaka den framför mål.

Där stod Lukas Forsström och bara väntade.

– Det var en tilltrassl­ad situation, men jag smällde till på halvvolley och bollen for in. Det var en overklig känsla faktiskt, sa IFK:S superlöfte och log med hela ansiktet.

Målet var Lukas Forsströms första i elitserien och det var förstås en känslomäss­ig höjdare.

– Jag har drömt om det här ... gjorde ju ett mål på försäsonge­n också och bara det var ju rena chocken.

Lukas kunde andas ut efter en tung Ifk-period med fyra raka förluster och fritt fall i tabellen.

– Det har varit tufft mentalt för oss alla, men jag tycker att vi kom igång hyfsat mot slutet och visade hur bra vi egentligen är. Men det satt verkligen hårt inne i kväll.

Joakim Hedqvist gjorde den första halvlekens enda mål på hörna efter dryga kvarten. I inledninge­n av den andra halvleken kvitterade Motala genom Albin Rohlén. Sedan stod matchen och vägde. Men tack vare 42-årige Joakim Hedqvists skarpskytt­e och 15-årige Lukas Forsströms ungdomliga entusiasm och iskyla när läget dök upp kunde Vänersborg bryta den trista förlusttre­nden.

Och du är som sagt fortfarand­e bara 15 år Lukas?

– Jo du, och det får jag höra av grabbarna. De kallar mig, kalven, valpen och en massa annat ...

Kärt barn har som bekant många namn.

?? Bilder: Sebastian Lamotte ?? Lukas Forsström (med galler) klappas om av glada lagkamrate­r efter sitt 3-1-mål. Från vänster Joakim Johansson, Simon Blomqvist, Johan Koch och Juho Liukkonen.
Bilder: Sebastian Lamotte Lukas Forsström (med galler) klappas om av glada lagkamrate­r efter sitt 3-1-mål. Från vänster Joakim Johansson, Simon Blomqvist, Johan Koch och Juho Liukkonen.
 ??  ?? En dröm gick i uppfyllels­e för 15-årige Lukas Forsström när han gjorde sitt första elitseriem­ål.
 ??  ?? Lagkaptene­n Joakim Hedqvist spelade en avgörande roll med två mål i segermatch­en mot Motala.