Ttela

Martin de Bos vinnare i småknepig omgång

-

1 Martin de Bos med Peter Ingves är ett starkt ekipage, formen är god, läget är bra och i fjol under december blev det segrar i V75-försök och final så skor på är inga problem. Med tanke på att det är dubbla open stretch på Åby och att Peter är småfräck i sina styrningar är risken att inte få fritt slagläge minimal. Spik.

2 El Gumpert är vinnardrag­et i detta vidöppna lopp. Han är hygglig ut men kan knappast vara med i startrusni­ngen fast Timo Nurmos segerrika fyraåring kan plocka ner allt motstånd till slut. Spik på lilla systemet men åtta på stora. 11 Västerbo Lexington har ett oddshöjand­e läge men Robert Bergh lär inte vila på hanen med den här allt bättre treåringen utan det lär bli offensiva takter om tempot blir lågt. 1 Upstate Face och 3 Take the A.train är tuffast emot och 10 Gaya de Pervenche är rysaren. 1 Pine Muscle mot 11 Dragan Starfly, en Goop-häst mot en Bergh-häst. Båda är distansgyn­nade. Pine Muscle med Kihlström spikas i Ronden medan Guiden spikar Bergh-ekipaget. Jag kör diplomatst­uket, alltså tar inte ställning utan streckar båda.

V75-1 V75-2 V75-3 V75-4

4 Stonewashd Diamant har god vinstchans, då jag är inne på att Peter Unterstein­er kör för spets och att Robert Bergh släpper ledningen med 1 Miss Sober. ”Robban” vet att 12 Wild Love måste köras offensivt, förmodlige­n till dödens – och om två träter är det hans chans att vinna med Miss Sober. Fast jag tror att Stonewashd Diamant är för bra och spikar därför.

8 Slide So Easy var tvåa i VM och nu är det betydligt enklare. Han garderas dock med en kvartett då spåret kan ställa till det.

8 Night Brodde var bara bäst senast och Lugauer kör offensivt från spår 8. Det kan bli ledning. 9 Man at Work kan avsluta vasst. 3 MT Mighty Winner räknas också.

V75-5 V75-6 V75-7

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden