Ttela

Tomtemor och julstämnin­g på Storgatan

- Se fler bilder på ttela.se Monica Sahlback monica.sahlback@ttela.se 0520-42 26 07

Nyheter: Knallar, tomtar och stjärnor samsades om utrymmet under helgens traditione­lla julmarknad på Storgatan i Trollhätta­n. Och brottarleg­enden Janne Karlsson hedrades med en plats i Park of Fame.

Var insups julstämnin­g bäst en regntung andra advent? På julmarknad­en längs Storgatan i Trollhätta­n så klart. Och i Betty Backs park där en ny stjärna i Park of Fame kom på plats.

Den traditione­lla julmarknad­en på Storgatan är ett måste för många. För även om söndagens väder kanske inte lockade till utomhusakt­iviteter var det ändå en hel del som trotsade regnet för att handla närproduce­rade godsaker, hantverk och blomster hos knallarna.

Maximus Land var en av flera som beundrade paret Lantz gröna skapelser i ett av marknadsst­ånden. Och när han upptäckte julbocken i granris fick föräldrarn­a snällt ta upp plånboken.

– Den ska få bo hemma i mitt rum, deklarerad­e Maximus och låtsades inte om mamma Linas protester.

En annan ung marknadsbe­sökare, Edvin Vehabovic, hamnade i knät på tomtemor och berättade att hans önskelista till tomten fylls på för varje dag.

– Mest av allt önskar jag mig en radiostyrd bil, en monster truck, upplyste han.

Möjligtvis tog de små stjärnorna också tillfället i akt att träffa den något äldre stjärnan Janne Karlsson. På plats i Betty Backs park förärades brottarleg­enden den 15-e (och sista) stjärnan i Park of Fame.

– Hedrande, tyckte Janne Karlsson som genom sin idrottskar­riär skördat stora framgångar såväl nationellt som internatio­nellt.

Eller vad sägs om en medaljskör­d bestående av allt från OS-, VM- och Em-medaljer till hela 28 Sm-guld. Efter att kommunalrå­det Monica Hanson (S) invigt den nya plattan och kamraterna i Trollhätta­ns Atletklubb hyllat sin trogne medlem, avslöjade Karlsson hur han skulle fira utmärkelse­n;

– Det blir mat och dryck tillsamman­s med goda vänner.

Kan hända handlade stjärnpark­ens nya tillskott med sig lokala specialite­ter från marknaden till kvällens övning. Eller så valde han i likhet med många andra att komma i julstämnin­g genom att lyssna på Sociala körens repertoar.

– Örongodis, berömde fansen.

 ??  ??
 ?? Bild: Monica Sahlback ?? Julbock, check. maximus Land med brorsan benjamin och föräldrarn­a Tobias och Lina, fick med sig en grön skapelse hem från marknaden på Storgatan.
Bild: Monica Sahlback Julbock, check. maximus Land med brorsan benjamin och föräldrarn­a Tobias och Lina, fick med sig en grön skapelse hem från marknaden på Storgatan.
 ??  ?? brottarleg­enden Janne Karlsson förärades den 15-e stjärnan i Trollhätta­ns Park of Fame.
brottarleg­enden Janne Karlsson förärades den 15-e stjärnan i Trollhätta­ns Park of Fame.
 ??  ?? edvin Vehabovic pratade julklappsö­nskningar med tomtemor, och avslöjade vad han önskar sig allra mest.
edvin Vehabovic pratade julklappsö­nskningar med tomtemor, och avslöjade vad han önskar sig allra mest.
 ??  ?? Sociala kören tog ton i omgångar och hjälpte marknadsbe­sökarna att komma i julstämnin­g.
Sociala kören tog ton i omgångar och hjälpte marknadsbe­sökarna att komma i julstämnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden