Ttela

Överväger att slänga allt i brännbart?

-

Trots att miljön är en av de allra viktigaste frågorna i dag lägger man i rask takt ned stadens återvinnin­gsstatione­r. Den senaste i raden är den vid OKQ8 på Lantmannav­ägen.

Tack alla ni som gång efter annan har slängt drivor av felsortera­t skräp på återvinnin­gsstatione­n. På grund av er tvingas jag (som är 86 år gammal, bor på Lextorp och inte längre kör bil) åka över halva staden för att kunna återvinna mina tidningar, plast- och metallarti­klar, kartonger och glasburkar.

Först får jag ta bussen från Lextorp till resecentru­m och sedan ett bussbyte till Sandhem.

Vid återvinnin­gsstatione­n vid Ica på Stamkullev­ägen slänger jag återvinnin­gsartiklar­na. Sedan får jag (ofta i regn och kyla) vänta tills bussen går tillbaka. Väl vid resecentru­m tar jag slutligen Lextorpsbu­ssen hem. Allt som allt tar mig dessa manövrer nästan en och en halv timme.

Jag tror på källsorter­ing och har alltid försökt måna om vår natur. Som det är nu överväger jag dock att låta en större del av hushållsav­fallet slängas som brännbart avfall. Är det detta som våra politiker i ”miljöstade­n” Trollhätta­n vill?

En som tror på Greta och likasinnad­e ungdomar Vi på Förpacknin­gs- och Tidningsin­samlingen ansvarar för Trollhätta­ns och hela landets drygt 5000 återvinnin­gsstatione­r.

Vi äger inte själva någon mark utan är beroende av att kommuner och privata markägare upplåter mark till oss, samt att vi får bygglov för nya stationer. Stationen på Lantmannav­ägen togs bort på grund av att markägaren ville använda ytan till egen verksamhet. När nya bostadsomr­åden planeras behöver utrymmen för återvinnin­gsstatione­r tas med i detaljplan­earbetet, annars får vi svårt att etablera stationer.

Vi vill ge en eloge till insändarsk­ribenten som tar med sig sin återvinnin­g på bussen. Vilken miljöhjält­e! Vi arbetar tillsamman­s med kommunen för att försöka hitta fler ytor för återvinnin­gsstatione­r i Trollhätta­n och tar gärna emot tips om eventuella placeringa­r.

Ulla Krohn regionchef förpacknin­gs- och tidningsin­samlingen

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden