Ttela

Tommy fick huset påkört – för andra gången

- Micael Thernström micael.thernstom@ttela.se 0520-42 26 00

Tommy Edin fick ett oväntat besök i trädgården på onsdagsför­middagen. En bil kom körande rakt över häcken och smällde rätt in i väggen.

Tommy Edin bor i en villa på Knektgatan i Trollhätta­n. Härom dagen fick han alltså oväntat besök.

– En bilist har kört rakt genom den ena häcken, plockat postlådan, tagit delar av trappan, kört rätt in i väggen och sen backat ut genom den andra häcken, säger Tommy Edin.

I Tommy Edins trädgård ligger en stor del av husväggen utspridd på trädgården­s stenplatto­r. Bland tegelstena­rna ligger det svarta plastbitar från bilen.

– Jag såg inte när det smällde, jag hörde det bara. Men föraren glömde lite delar, så jag vet att det handlar om en svart Peugeot.

Föraren som körde rätt in i Tommy Edins hus stannade inte kvar för att ta ansvar för sin fadäs, utan skyndade sig istället från platsen. Tommy Edin har polisanmäl­t händelsen.

– Det borde vara omfattande skador på bilen, med tanke på hur mycket som lämnades kvar av den. Så det är nästan en bedrift att de kom härifrån.

Onsdagens halka kombinerat med för hög fart misstänker han är orsaken till olyckan.

– Det måste gått ganska fort, sedan var det isbana utan ett enda sandkorn på hela gatan.

Hur mycket skada kollisione­n gjort på huset vet Tommy Edin inte i nuläget, men befarar att det kan vara ännu värre än det ser ut.

– Jag har tagit in en byggfirma för att bedöma skadorna, i värsta fall så har grunden spräckts av kollission­en. På utsidan syns inte hur långt det har spruckit, så det är inte bara att laga.

Det är inte första gången Tommy Edin fått en bil i trädgården. Han bor i slutet av en nedåtslutt­ande raksträcka som enligt de boende ofta blir väldigt halkig.

– Det var glashalt ute den gången med. Så då kom den här bilen genom häcken och föraren fick stopp precis under köksfönstr­et.

Han menar att kommunen är den som har störst ansvar för olyckorna som sker på just hans gata.

– Kommunen har vetat om problemet i flera år, men ändå sandar de inte eller gör något åt det.

 ?? Bild: Micael Thernström ?? För att komma ur trädgården backade föraren ner häcken.
Bild: Micael Thernström För att komma ur trädgården backade föraren ner häcken.
 ??  ?? Det är andra gången som Tommy Edin får en bil i trädgården.
Det är andra gången som Tommy Edin får en bil i trädgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden