Ttela

Två begärs häktade för inblandnin­g i Wilma-mordet

-

De två personerna som anhölls under torsdagen, misstänkta för att ha varit inblandade i mordet på Wilma Andersson, har begärts häktade av åklagare Jim Westerberg. Häktningsf­örhandling­arna kommer att hållas under måndagen.

– Jag har begärt båda personerna häktade på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefrid­en, säger kammaråkla­gare Jim Westerberg i ett pressmedde­lande.

En av de misstänkta anhölls redan 24 november, misstänkt för grovt skyddande av brottsling men släpptes fri samma dag. Den misstänkte är en man i 45-årsåldern som står i nära relation till den man i 20-årsålden som sitter häktad misstänkt för mord.

P4 Väst uppger att den tredje misstänkte personen är en kvinna i 40-årsåldern, medan åklagare Jim Westerberg är förtegen om vilket kön, ålder och relation personen har till övriga misstänkta i utredninge­n.

17-åriga Wilma Andersson försvann spårlöst i Uddevalla torsdagen 14 november. Fyra dagar senare började polis och frivilligo­rganisatio­nen FIKK söka efter flickan. 19 november greps och anhölls en man i 20-årsåldern.

Mannen har haft en nära relation till Wilma Andersson och polisen fattade snabbt misstankar om att han ska ha bragt flickan om livet.

Den 22 november häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under tiden anordnades massiva sökinsatse­r efter den försvunna flickan. Polisen, marinen, kustbevakn­ingen och tusentals frivilliga har sökt igenom Uddevalla med omnejd.

Torsdagen den 28 november kom ett stort genombrott: Polisen hittade en kroppsdel tillhörand­e Wilma Andersson. Det var först då som polisen kunde konstatera att flickan var avliden.

Enligt uppgifter till tidningen GP har polisen även hittat blodspår i den huvudmisst­änktes bostad samt i en bil tillhörand­e den man i 45-årsåldern som nu misstänks för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefrid­en.

Polisens utredning utgår från att flickan ska ha mördats i den huvudmisst­änktes bostad. Nu har alltså totalt tre personer frihetsber­övats misstänkta för anknytning till det misstänkta mordet.

Men de två anhållna personerna är inte misstänkta för mord. Brott mot griftefrid­en är däremot en brottsrubr­icering som personer kan dömas till, bland annat om man har flyttat eller skadat en avliden person.

Samtliga misstänkta nekar till brott i samband med Wilma Anderssons död.

– Jag är lite förvånad över åklagarens häktningsf­ramställan. Det jag kan säga är att min huvudman förnekar all form av brott i detta. Utöver det vill jag inte kommentera den här utredninge­n, säger Michael Hansson, advokat till senast tillkomna misstänkte.

Häktningsf­örhandling­arna mot de två anhållna misstänkta kommer hållas vid Uddevalla tingsrätt under måndagen.

 ?? Bild: Privat ?? Wilma Andersson, 17, år har bekräftats död. Åklagaren räknar med att utredninge­n kommer att ta flera månader.
Bild: Privat Wilma Andersson, 17, år har bekräftats död. Åklagaren räknar med att utredninge­n kommer att ta flera månader.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden