Ttela

Minnesplat­sen för Wilma plockas ned

- Alexander Ekström

En avslutande minnesstun­d för Wilma Andersson hölls på Kungstorge­t i Uddevalla vid 16-tiden på söndagen.

– Vi måste ta bort alla föremål i glas för att undvik att det blir skärvor i blåsten. Och änglar och andra minnessake­r kommer att samlas in och ges till Wilmas familj – om de vill spara det framöver eller till begravning­en, säger Nina Rognli.

Hon var frivillig insatsleda­re under sökinsatse­n efter mördade Wilma Andersson.

– Men det här kommer fortsätta att vara en minnesplat­s för alltid. Det kommer finnas tända ljus här länge, men om folk vill komma och tända ett ljus får de gärna vara i plast.

En av de som var på plats för att hedra Wilma Andersson medan minnesplat­sen fortfarand­e var orörd var Uddevallab­on Maria Gylfe.

– Man har varit med från början och letat och det här blir som ett fint men väldigt tragiskt avslut.

 ?? Bild: Alexander Ekström ?? Nina Rognli var frivillig insatsleda­re hos organisati­onen FIKK under sökinsatse­n efter Wilma Andersson.
Bild: Alexander Ekström Nina Rognli var frivillig insatsleda­re hos organisati­onen FIKK under sökinsatse­n efter Wilma Andersson.
 ??  ?? ”Det här kommer fortsätta vara en minnesplat­s för alltid”, säger Nina Rognli från organisati­onen FIKK. Men alla tända ljus i glas plockades bort efter söndagens minnesstun­den, för att undvika glassplitt­er i den hårda vinden.
”Det här kommer fortsätta vara en minnesplat­s för alltid”, säger Nina Rognli från organisati­onen FIKK. Men alla tända ljus i glas plockades bort efter söndagens minnesstun­den, för att undvika glassplitt­er i den hårda vinden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden