Ttela

Tillträder som polischef i Fyrbodal

- Micael Thernström

Han har jobbat som tillförord­nad chef i över ett år, nu är det klart att Lars Eckerdal blir chef för polisområd­e Fyrbodal.

Sedan september 2018 har Lars Eckerdal arbetat som tillförord­nad chef för polisområd­e Fyrbodal. Nu är det klart att han blir fastanstäl­ld på samma position.

– Det är klart jag blir glad av att jag får förtroende att fortsätta med det här uppdraget. Även om det i praktiken inte innebär någon skillnad, då det bara innebär att jag nu har tjänsten fast. Men det är klart att det är en trygghet, säger Lars Eckerdal.

” nu kan vi börja utveckla det vi gör för särskilt utsatta brottsoffe­r

Planen nu för honom är att fortsätta det arbete som han påbörjat inom polisen i Fyrbodal.

– Det blir ett kvitto på att vi är på rätt väg. Samt en möjlighet att utveckla vår verksamhet. Så nu kan vi börja utveckla det vi gör för särskilt utsatta brottsoffe­r.

Planen för 2020 berättar han är att anställa mellan 35 och 40 nya medarbetar­e inom polisen i Fyrbodal, både poliser och civilanstä­llda, berättar Lars Eckerdal.

– Vi kommer kunna fokusera på brott i nära relationer och på brottsoffe­r. Något vi tvingats till att ha en mindre bemanning på tidigare.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Lars Eckerdal blir polisområd­eschef i Fyrbodal
Bild: Stefan Bennhage Lars Eckerdal blir polisområd­eschef i Fyrbodal

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden